Željko Obradović (ABA liga)
Željko Obradović (ABA liga)

Obradović: Lundberg je bio ključna karika, nadam se da se ovakvo šutersko veče neće ponoviti

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 21:56

"U ovom momentu me raduje da je energija u timu na vrhunskom nivou, kao i voljni momenat kada je odbrana u pitanju. Šut može da krene, ali i ne mora. Ono što ćemo nastojati da uradimo je da uskladimo odličnu odbranu i sjajnu energiju, sa strpljivom i pametnom igrom u napadu", dodao je šef struke crno-belih

Ozbiljno je morao Partizan Mozzart Bet da se oznoji ne bi li stigao do pobede protiv Spartaka (80:89), ali je ona ipak stigla preokretom u drugoj deonici. Na konferenciji za medije, trener crno-belih, Željko Obradović je najpre čestitao protivniku na izuzetnoj igri koju je prikazao večeras, da bi potom i analizirao ceo duel.

"Hvala svima gostoprimstvu u Subotici, bila je lepa atmosfera u hali. Čestitam ekipi Spartaka na odličnoj pripremi meča i odličnoj utakmici. Imali smo problema u prvom delu i trećoj četvrtini, pokušali smo da odreagujemo na poluvremenu, da promenimo odbranu i mislim da smo u tome uspeli. Spartaku želim sve najbolje, kao i mom kolegi koji odlično vodi tim, odigrali su izvanrednu utakmicu. Mi smo dobili zato što smo promenili odbranu i što smo konačno pogodili otvorene šuteve u drugom poluvremenu. Čestitke mojim igračima za važnu pobedu. Mnogima će ovde biti teško, Spartak je napravio konkurentnu ekipu", bilo je prvo što je Obradović rekao.

Izabrane vesti

Tokom celog meča su se crno-beli mučili sa šutem spolja, kao i sa slobodnim bacanjima.

"Loš procenat šuta smo nadoknadili velikom borbom u odbrani. Žurili smo sa realizacijom i to je bio problem tokom meča. U poslednjem kvartalu smo gradili pozicije za šut, igrači su ostajali sami u dobrim pozicijama, a onda se uglavnom pogađa. Moram da naglasim da smo naterali rivala na dvadesetak izgubljenih lopti. Iskreno se nadam da se ovako šutersko veće neć ponoviti u periodu koji sledi.“

Iako je Isak Bonga pogodio neke od ključnih šuteva, za Obradovića je ključna karika bio Ife Lundberg.

"U ovom momentu me raduje da je energija u timu na vrhunskom nivou, kao i voljni momenat kada je odbrana u pitanju. Šut može da krene, ali i ne mora. Ono što ćemo nastojati da uradimo je da uskladimo odličnu odbranu i sjajnu energiju, sa strpljivom i pametnom igrom u napadu. Slažem se da je uz dobru odbranu, Lundberg bio ključna karika. Navijači Partizana za sada uživaju, a mi ćemo dati sve od sebe da tako bude i u svakoj narednoj utakmici“, zaključio je strateg regionalnog vicešampiona.



tagovi

Željko ObradovićVlade JovanovićKK PartizanKK Spartak SuboticaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara