Željko Obradović (©ABA liga – Dragana Stjepanović)
Željko Obradović (©ABA liga – Dragana Stjepanović)

Obradović: I pre Budućnosti sam pozivao na fer navijanje, ne menja se ništa u meni ni za finale

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 21:46

"Ništa se kod mene nije promenilo, nikada nisam davao drugačije izjave od tih", rekao je trener crno-belih

Očekivano se dogodilo, Partizan Mozzart Bet je u majstorici polufinala ABA lige nadigrao Budućnost i zakazao novu seriju večitih derbija u finalu!

Crno-beli su se mučili celo poluvreme sa rivalom iz Podgorice, a onda je isključenje Jogija Ferela uticalo značajno da Parni valjak utakmicu dobije ubedljivo.

Izabrane vesti

Pred finale sa Crvenom zvezdom, koje startuje u ponedeljak od 20.30, Željko Obradović uverava da će ostati pri svom stavu, da poziva sve na fer i sportsko ponašanje i navijanje.

“I u najavi ove utakmice, posle meča u Podgorici, pozvao navijače da se ponašaju fer i sportski. Ja mogu samo da nastavim da se ponašam kako se ponašam ove tri godine otkako sam došao u klub. Ništa se kod mene nije promenilo, nikada nisam davaoo drugačije izjave od tih. To je ono što osećam duboko u sebi. Pripremam igrače samo za utakmicu, igramo protiv velikog rivala pred njegovim navijača. Znamo koliko je to teško, a na nama je da budemo koncentrisani na igru, na utakmicu i ono što se dešava na parketu. Ništa drugo nemam da kažem, koncentracija samo na košarku“, poručio je Obradović.

Pobeda nad ekipom Budućnosti došla je posle preokreta u drugom poluvremenu.

“Očekivano, majstorica na visokom nivou. Budućnost u prvom poluvremenu igrala veoma dobro, uz jake procente šuta. Pričali smo o tome da je ključ da se promeni odbrana, ali moramo da igramo i pametnije u napadu, mada ni u prvom delu nije bilo toliko loše. Ključne stvari su se desile kada su napravili najveću razliku. Mi smo posle toga uspeli da napravimo rezultat da bude 94:75, posle 48:54 na poluvremenu. Dakle, bilo je 46:19 za nas. Tu smo okrenuli utakmicu, sve je izgledalo mnogo tečnije“, rekao je Obradović i nastavio:

“Menjali smo odbranu, bili dosta bolji u napadu, terali ih na teške odluke sa zonskim presingom. Uspevali smo u tome i na kraju zasluženo pobedili. Idemo da se odmorimo, pa da probamo da se spremimo za finale“.

Rekao je trofejni stručnjak da je fokus bio na agresivnoj odbrani, pogotovo na prvom kreatoru gostiju Mekinliju Rajtu.

“Pokušavali smo to da radimo ne samo na Rajtu, već i na drugim igračima Budućnosti. Igrali smo tako da smo pokušavali da ih usporimo napred, odbrana je bila dobra. Čak je bila i situacija kada su dvojica naših igrača izgubili loptu pod košem, rekao sam im da je bolje i tako da se izgubi posed, nego da nikog nema na skoku. Naša agresivnost na njihovom glavnom kreatoru dala nam je željeni rezultat“.

Ognjen Jaramaz i Balša Koprivica verovatno neće biti spremni za prvi meč finala.

“Ne verujem. U ponedeljak je utakmica, nisam siguran da Balša i Ognjen mogu da budu spremni, da nam pomognu“.



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara