Željko Obradović (Foto: MN Press)
Željko Obradović (Foto: MN Press)

Obradović: Čestitke igračima, ali u svakoj utakmici ima dobrih i loših stvari i o tome ćemo razgovarati

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.01.22. | 23:21

"Utakmica traje 40 minuta i mora da se igra ozbiljno. To smo pokušali, iako smo poslednju četvrtinu izgubili. Uvek mora da postoji želja da se igra od prve do poslednje sekunde. To su osnovne stvari za svakog sportistu, svako treba da koristi svoje vreme na parketu", poručio je trener Partizana posle ubedljive pobede nad Hamburgom

Peti meč u 2022. godini i nova pobeda. Partizan je zgromio ekipu Hamburga uz sjajnu podršku sa tribina dvorane Aleksandar Nikolić i nastavio hod krupnim koracima ka prvom mestu u Grupi A (102:77).

Crno-beli su upisali osmu recku u Evrokupu (dva poraza) i Željko Obradović je očekivano bio veoma zadovoljan. Ipak, istakao je da je bilo i loših stvari, ali da ga raduje što je bio u prilici da izabranicima gotovo ravnporavno raspodeli minutažu.

Izabrane vesti

Čestitao je svojim igračima na pobedi, ali istakao i da Hamburg zaslužuje poštovanje. Nemački tim se nije predavao ni kada je bio 35 poena u zaostatku, pa je uspeo i da dobije poslednju deonicu 24:17 i tako upristoji poraz.

"Pre utakmice smo govorili da su opasan tim, koji igra na svoj način. Tako je bilo i večeras. Uputili su mnogo šuteva za tri poena, 39 što im je negde i prosek, uhvatili 20 skokova u napadu. Na kraju krajeva mi smo odigrali jako dobro, kontrolisali utakmicu i moram da čestitam igračima na odličnom nastupu. Moram da pohvalim i rivala, koji se borio i kada je gubio sa 30 razlike. Pokazali su karakter", rekao je Obradović.

Nije se trofejnom stručnjaku dopalo opuštanje u poslednjih 10 minuta, iako je utakmica već bila rešena.

"Utakmica traje 40 minuta i mora da se igra ozbiljno. To smo pokušali, iako smo poslednju četvrtinu izgubili. Uvek mora da postoji želja da se igra od prve do poslednje sekunde. To su osnovne stvari za svakog sportistu, svako treba da koristi svoje vreme na parketu. Neke stvari koje pričamo između nas će ostati između nas. U svakoj utakmici ima i dobrih i loših stvari i o tome ćemo razgovarati".

Bitna stvar je što u novom trijumfu nijedan igrač nije proveo više od 23 minuta na parketu (Zek Ledej ponovo najviše).

"Ja mogu da budem zadovoljan kada pogledam minutažu, niko nije igrao preko 23 minuta. Imamo utakmicu za manje od 48 sati, igramo zaostali meč sa Megom. Važan je i taj segment jer mora da se vodi računa o zamoru igrača. Igrači koji su počeli utakmicu su igrali izvanredno, ostali su probali da daju maksimum.".

Crno-bele već u četvrtak očekuje duel sa Megom Mozzart u zaostalom meču 13. kola ABA lige (17.00). Susret sa Hamburgom su propustili Rade Zagorac i Dušan Miletić, dok je Nemanja Dangubić čitav meč presedeo na klupi. Obradović ističe da neće biti promena pred okršaj sa ekipom Vladimira Jovanovića.

"Ovo će biti tim, Rade tek treba da ide na kontrolu u četvrtak i on neće biti u timu. Ponovo ćemo testirati Miletića. Dangubić nije igrao večeras jer je odradio tek jedan i po trening. Kada uđe u neki ritam dobiće priliku. Sutra ćemo imati trening, probaćemo da reagujemo, potruditi se da odradimo najbolji mogući skauting, postavimo utakmicu i odigramo ozbiljno. Kao i svaki tim i Mega zaslužuje respekt. To su mladi igrači koji uvek imaju veliku želju da igraju, takmiče se i pobeđuju. Pristup utakmici mora da bude na nivou kao što je bio večeras".

Naravno, obratio se i navijačima, koji su ponovo dali vetar u leđa njegovim izabranicima.

"Moram da se zahvalim navijačima na fantastičnoj atmosferi u ovim teškim vremenima, Došli su da pomognu timu uz veliki broj zaraženih i svime što se trenutno dešava. To je zaista fascinantno. Voleo bih da je ovo normalno vreme da ih pozovem da dođu u četvrtak, ali ne mogu to da radim jer želim svima dobro zdravlje pre svega. Ko god je zdrav i može neka dođe, dobrodošao je, ovi igrači to zaslužuju. Navijanje je bilo fenomenalno, hvala im mnogo i u ovakvoj atmosferi kod igrača uvek postoje dodatni motivi", zaključio je Željko Obradović.

Trener Hamburga Pedro Kaljes je bio veoma kratak.

"Najpre da čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Odigrao je sjajno. Mojim igračima, poručujem da uče iz ovog iskustva, jer je zaista sjajna stvar igrati protiv rivala kao što je Partizan", rekao je mladi španski stručnjak.


tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićPedro KaljesKK HamburgEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara