Novo iznenađenje - Primorska tukla i Budućnost u Podgorici!

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.19. | 21:58

Šta se ovo događa u ABA ligi?

Prisustvovali smo danas iznenađenju u Novom Mestu gde je Krka dobila Crvenu zvezdu, a i u Podgorici je usledilo nešto što nije baš toliko očekivano. Novajlija Primorska je uspela da savlada uzdrmanog vicešampiona Budućnost, pa tako posle pobede nad Partizanom sada ima skor 2-1 u ABA ligi. Večeras su Tigrovi u Morači igrači Jurice Golemca slavili su sa 83:80. Novo iznenađenje u ABA ligi.

U prva tri kola su igrali protiv Zvezde, Partizana i Budućnosti i imaju skor 2-1. Da im je to neko rekao pred početak sezone verovatno ne bi poverovali u to. Ali, momci igraju poštenu košarku, fizički snažnu, sa dobrom odbranom i sada im se dobro vraća.

Izabrane vesti

Primorska je na startu poslednje deonice povela poenima Čakaruna. Malo po malo tim iz Slovenije je preuzimao inicijativu i došao do pet razlike usred Podgorice. Sve se rešavalo u poslednjem minutu u koji su gosti ušli sa poenom prednosti posle koša Kuridže. Potom je Kuridža dao još jedan koš, Primorska je njegovim poenima povela tri razlike, Šiško je pogodio važna slobodna bacanja, i tu je bio kraj.

Kod Budućnosti je najefikasniji bio Džastin Kobs sa 19 poena, a Danilo Nikolić je dodao 16. Kod Primorske je Jagodić Kuridža dao 22, dok je Stiven Holt ubacio 16, a Čakarun 14.

Budućnost je želela na ovoj utakmici da pokaže reakciju zbog novog trenera, više tu nije Slobodan Subotić, Petar Mijović je predvodio ekipu, a preko puta je stajala vrlo nezgodna ekipa Primorske sa kojom ove sezone neće biti lako izaći na kraj.

Budućnost je bolje započela utakmicu i već u prvoj deonici napravila razliku od deset poena, međutim Primorska se brzo vratila i uspevala tokom druge i treće četvrtine da bude tu, da ne dopusti domaćem sastavu da se odlepi i to je ekipi Jurice Golemca polazilo za rukom.

Kako je vreme prolazilo, tako je Budućnost bila u nervozi što ne uspeva da se odlepi, a Primorska se sve više opuštala u igri i uspevala je da diše za vratom Podgoričanima. Sve je to dovelo do situacije da Primorska ima nerešen ishod od 64:64 na ulasku u poslednju četvrtinu.

To je obećavalo mnogo neizvesnosti... A tamo je Primorska bila prisebnija i dobrim skokom u napadu i procentom šuta stigla je do velike pobede. U prošlom kolu pobeda protiv Partizana, sada protiv Budućnosti. 

ABA LIGA - 3. KOLO:

Petak
Cibona - FMP  61:81
/Novačić 10 - Rit 19/

Mega - Zadar  98:74
/Mišković 18 - ALen 24/

Subota

Mornar - Partizan 65:76
/Pulen 16 - Jaramaz 17/

Igokea - Cedevita Olimpija 71:71 (90:95)
/Evans 20 - Blažič 30/

Nedelja

Krka - Crvena zvezda 79:77
/Kouzi 20 - Jovanović 16/

Budućnost - Primorska 80:83
/Kobs 19 - Kuridža 22/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara