© AFP
© AFP

Novicki skinuo kapu Pešićevim momcima: Srbija je igrala nestvarno

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.24. | 16:22

NBA elita u Ljubljani zbog Gorana Dragića

Svetska košarkaška elita skupila se u Ljubljani, sve to zbog Gorana Dragića koji se u subotu u glavnom gradu Slovenije oprašta od košarke. Zbog tog događaja pojavili su se NBA asovi, stari i novi, ali malo ko je izazvao pažnju medija kao što je legendarni Dirk Novicki koji je izdvojio vreme da odgovara na pitanja novinara.

Izabrane vesti

"Ovde sam da odam poštovanje Dragonu, velikom igraču i čoveku. Tu sam da ga podržim, kako njega tako i njegovu fondaciju, ljubav prema košarci i sve ono što je uradio za taj sport. Presrećan sam što sam ovde, biće zabavna utakmica sutra", rekao je Novicki, a preneo Sportal.

Normalno, neizvežna tema je bio Luka Dončić, najbolji igrač Slovenije i nekadašnji saigrač Novickog u Dalasu.

"Mora da raste kao igrač i čovek, Dalas da raste kao tim, ne dešava se to preko noći. Mnogo se unapredio, jedan je od najboljih igrača na svetu i u ligi. Vidim da se i tim unapređuje oko njega, slažu se kockice. Drugačije je nego kao kad je počeo, okružili su ga sa par velikih momaka i sjajnih šutera poput Kleja Tompsona, to sada izgleda kao kompletan tim. Ako svi ostanu zdravi, čeka ih sjajna sezona sledeće nedelje. Uvek ima uspona i padova, bitno je da budemo zdravi i da u plej-ofu igramo najbolju košarku. NBA titula ne može da se predvidi".

Prokomentrisao je i nastu Srbije na OI jer se bio u prvim redovima na mečevima u Parizu.

"Sjajan i težak turnir u Parizu, Srbija je igrala nestvarno, Nemačka je imala takođe dobar turnir, Francuska je kod kuće bila jako dobra, uz čudesnu publiku. Šta da kažem o Americi, videli ste one šuteve Stefa Karija u polufinalu i finalu. Atmosfera i sjajan turnir, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Sjajan događaj i reklama za naš sport".

Čini se da koliko prati košarku, toliko prati i tenis.

"Meni je to bio prvi sport, gledam ga 30-40 godina. Odrastao sam uz Borisa Bekera i Štefi Graf. Omiljeni svih vremena mi je Rožer Federer, uvek je igrao elegantno, nije se znojio, tome sam se divio. Sada da odredim nekog omiljenog… Ono što Nole radi je neverovatno, sada je osvojio i olimpijsko zlato,” priča Dirk.


tagovi

Dirk NovickiGoran DragićNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara