Novica Veličković
Novica Veličković

Novica se podrazumeva

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.08.19. | 08:27

Veličković se našao u opremi na prvom Partizanovom otvorenom treningu, iako mu je ovog leta istekao ugovor, a u međuvremenu nije ozvaničeno da ga je produžio. Mada, to u njegovom slučaju nije ni potrebno

Bilo je male dileme tokom leta da li će Novica Veličković igrati i naredne sezone za Partizan s obzirom na to da mu je istekao ugovor na kraju prošle, ali odgovor je bio više nego očigledan na prvom Partizanovom otvorenom treningu. Kapiten Veličković je bio tu, davao je savete pridošlicama. Svi su dobili odgovor da se Novica kao igrač crno-belih zapravo - podrazumeva. Radi se o čoveku koji je u dva mandata u crno-belom dresu postao prava legenda kod pristalica crno-belih.

Kaže i sam Novica da nije svakog leta mlađi, ali da oseća da može još da pruži Partizanu. Motivacija kod njega nikada nije bila upitna.

Izabrane vesti

Prošlog leta je imao dosta problema da uđe u ritam, mučila su ga i leđa, a ovog leta je došao na pripreme u boljem stanju.
"Leto sam proveo sa porodicom. To je to, gledao sam da se ne ugojim", rekao je Novica na početku razgovora sa novinarima.

Nije dolazilo u pitanje da ga vidimo na okupljanju?
"U suštini meni je svake sezone... Nisam mlađi. Da mogu da se vraćam unazad posle svake sezone, bilo bi strava. Pokušavam da razmišljam racionalno. Mislim da imam još toga da ponudim. Mogu da pomognem i mlađim igračima i onima koji se prvi put susreću sa pritiskom u Partizanu. I na terenu i van njega. Vuče me još uvek, ne mogu da kažem, vuče me…", oseća i dalje Veličković glad za košarkom.

Sada deluje odmorno i spremno za nove radne pobede.
"Prošlog leta sam imao sa leđima problem. Nisam mogao da otklonim bol dva-tri meseca. Bio sam toliko limitiran da nisam mogao pola stvari da radim. Doveo sam liniju u red i… Sada je lakše, držim se toga sada".

I kaže Veličković da su očekivanja uvek ista u Partizanu. Da crno-beli idu na trofeje. Posebno sada kada je tim dosta pojačan u odnosu na prošlu sezonu.
"Krećemo malo drugačije u odnosu na prošlu godinu, u drugom trenažnom centru. To su lepe stvari. Okupljali smo se do pre koji dan. Upoznavali smo se sa trenerovim zamislima, teretana, sada kreće ono još jače i da dočekamo spremni početak sezone. Cilj je da budemo zdravi. Pričati šta ti je cilj, a igraš u Partizanu... Da damo maksimum pa dokle nas taj put dovede. Treba i novi igrači da se upoznaju sa onim što Partizan nosi. Dosta smo talentovani. Ima i dosta mladih igrača".

Malo i o strancima...
"Ne bih da igramo najbolju košarku u oktobru, već da rastemo. Daleko je februar, mart. Želim da izgradimo atmosferu, hemiju. Mozli je stigao pre neki dan, Parahovski isto… Poznajemo se u suštini. U Partizanu se stranci uvek prihvate momentalno. Nisu bez razloga u Partizanu. Samo neka igraju najbolje što mogu", zaključio je Veličković.

Veličković će naredne sezone imati priliku da predvodi Partizan kao kapiten ekipe, imaće verovatno i manju ulogu do sada na samom parketu posebno jer su sada na njegovoj poziciji Rašon Tomas i Stefan Birčević, ali samo prisustvo Novice u svlačionici i na putovanjima biće strah i trepet za sve u ekipi.

Pisati o značaju Veličkovića za Partizan, ma u kom stanju bio, besmisleno je trošenje kilobajta. I sledeće sezone će biti prvi među jednakima. Njegova će se reč slušati. Kao i u mnogim godinama koje je iza sebe ostavio noseći crno-beli dres. Od 2004. do 2009. godine u prvom mandatu, a zatim i od 2016. do danas.

Novica i Partizan - to ide ruku pod ruku.


Pogledajte i novu epizodu Ekipizze...

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara