Novica rekorder

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.20. | 19:22

Veličković je postao večeras igrač sa najviše utakmica u dresu Partizana

Veliko veče za Novicu Veličkovića!

Kapiten Partizana večeras je postao igrač sa najviše utakmica u istoriji crno-belih. Ušao je u toku prve četvrtine na gostovanju FMP-u u Železniku i tako je upisao svoj 472. meč u karijeri u crno-belom dresu. Na taj način ostavio je iza sebe Petra Božića koji je u karijeri igrao za Partizan 471 put.

Izabrane vesti

Ulaskom u igru na utakmici protiv Trenta Veličković je upisao svoj 471. nastup i tako se izjednačio sa Božićem, a večeras ga je i preskočio.

Oborio je Novica Veličković ove sezone već jedan rekord, pošto je u uverljivom slavlju nad Primorskom (81:62) u ABA ligi postao najefikasniji Partizanov košarkaš u istoriji ABA lige. Iskusni krilni centar je tada dao devet poena i tako prestigao dotadašnjeg rekordera Uroša Tripkovića (1.588).

Večeras je oborio onaj veći i važniji rekord!

Novica je 2009. godine bio Evroligina Zvezda u usponu. Osvojio je tri puta ABA ligu, bio je MVP Fajnal fora Jadrana 2009. godine. Pet puta je bio prvak Srbije, četiri puta osvajač Kupa, bio je i MVP Superlige te Kupa iste te 2009. godine.

Tada je sa reprezentacijom osvojio srebro u Poljskoj na Evropskom prvenstvu. Ali, nema sumnje da će se ipak po završetku njegove karijere najviše govoriti o njegovoj zaostavštini u Partizanu čija je legenda. Sa ovim nastupom večeras definitivno je upisao svoje ime u knjigu Partizanove istorije.

Igrač sa najviše nastupa u istoriji kluba. To je sve samo ne mala stvar.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara