Spolstra (©AFP)
Spolstra (©AFP)

Novi ugovor za Spolstru: Osam godina i 120.000.000 dolara

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.01.24. | 04:14

Majami sačuvao trenera

Zabrinuti su bili navijači Majami Hita na početku ove sezone, jer je ona poslednja u aktuelnom ugovoru trenera Erika Spolstre sa klubom.

Međutim, vest koja je jutros obradovala fanove Majamija glasi: Spolstra i čelnici kluba su potpisali novi ugovor! I to jedan od najvećih u istoriji NBA lige kada su treneri potpisali.

Izabrane vesti

Kako je objavio Asošijeted Pres, pozivajući se na svoje izvore, Spolstra je stavio paraf na osmogodišnji ugovor sa Hitsima, tokom kojeg će zaraditi 120.000.000 dolara. Time je šef struke vicešampiona lige stao rame uz rame sa najplaćenijim trenerima u NBA. Na prvom mestu do sada je bio Greg Popović, koji je za petogodišnji ugovor dobio 80.000.000 dolara, kao i Monti Vilijams, koji predvodi najgori tim lige ove sezone, Detroit Pistonse, a za šestogodišnji ugovor dobiće 78.500.000 dolara.

Spolstri je ovo 16. sezona u ligi na čelu Majamija i drugi je najdugovečniji trener nekog tima, iza Grega Popovića u San Antoniju. Šef struke Hitsa je šest puta dolazio do NBA finala, a dva puta je osvajao šampionski prsten. Po broju pobeda najuspešniji je strateg u istoriji ove franšize sa Floride.


tagovi

Erik SpolstraMajami HitNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara