©AFP
©AFP

Novi Srbin se predstavio na NBA sceni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 09:19

Đurišić upisao debitantske minute za Atlantu u okviru Letnje lige

Košarkaši Atlante pretrpeli su poraz od Vašingtona u okviru Letnje lige (88:94), međutim za razliku od rezultata koji će kao i na svim utakmicama predsezone već do narednog dana pasti u zaborav, minulo veče ostaće upamćeno po debiju novog u nizu Srba na NBA pozornici.

Nikola Đurišić premijerno je dobio šansu u dresu Atlante i oko 26 minuta iskoristio da upiše sedam poena, uz po dva skoka i asistencije.

Izabrane vesti

Srpski košarkaš koji je na nedavni draft stigao kao igrač Mege izabran je kao 43. pik od strane Majamija, ali je odmah prosleđen Hoksima koji su nagovestili da ga imaju u vizijama.

Pružio je Kvin Snajder šansu momku rođenom 2004. godine i to kao starteru, a dodatnu injekciju samopouzdanja predstravljali su prvi poeni pred publikom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Atraktivnim zakucavanjem Đurišić je probio led sredinom prve četvrtine, međutim susret je završio uz dva pogotka iz igre iz šest pokušaja. Poenterski doprineos Megin đak je imao i sa linije penala, ali je i kada su u pitanju slobodna bacanja ostvario učinak ispod polovičnog (tri od sedam).

Pamtiće Đurišić istorijske minute i poene, međutim pažnju šire košarkaške javnosti ukrali su mu takođe igrači sa poslednjeg drafta Bab Karington i Zakari Rizaše. Karington, adut Vašingtona i 14. pik, završio je utakmicu uz epitet najefikasnijeg aktera szsreta sa 19 poena, devet skokova i osam asistencija, dok je najraspoloženiji u redovima poraženog tima bio Atlantin Francuz, prvi pik, koji je susret završio sa 18 poena, pet skokova i dve asistencije.



tagovi

Nikola ĐurišićNBA ligaAtlanta HoksAtlanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara