Novi brejk uz porođajne muke! Sjajni Gordić precrtao Ritas, Partizan ima 3-0

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.19. | 19:53

Crno-beli su već blizu prolaska u narednu rundu, velika pobeda u Litvaniji

Nije Partizan blistao, daleko do toga, ali je odradio veliki posao! Veliki posao! Uspeo je tim Andree Trinkijerija da napravi brejk na strani i savlada Ritas usred Vilnjusa za skor od 3-0 u Evrokupu ove sezone. I jedni i drugi su se dosta mučili, ali je Partizan u svemu tome izvukao najbolje za sebe i sada je već blizu prolaska u narednu rundu - 66:61.

Dva gostovanja - dve pobede! Ukupno 3-0. Igralo se tvrdo, pa i ružno, ali na kraju nije moglo bolje po crno-bele. Gordić (13 poena) je sa dvojkom, pa trojkom ispao heroj Partizana, a vrlo dobar je bio poenterski i Markus Pejdž (17 poena). Partizan je uspeo, a posle Primorske stvari nisu izgledale nimalo "ružičaste".

Izabrane vesti

Rešavalo se sve u poslednjoj četvrtini u kojoj je bio egal, a Partizan je imao blagu rezultatsku inicijativu. Pejdž je pogađao važne šuteve, a dobra odbrana je mučila Ritas koji se patio u napadu, a to je skratio Kruz fantastičnom trojkom. Igralo se potom koš za koš, Gordić je pogodio jedan težak šut iz okreta, bilo je i promašenih zicera, Kairis je promašio slobodna bacanja, a onda je Gordić dao neverovatno bitnu trojku na 27 sekundi do kraja. Pejdž je pogodio važna slobodna bacanja i tu je bio kraj.

Partizan slavi iako je i na ovom meču igrao bez Rašona Tomasa koji je propustio duele i protiv Igokee, Tofaša i Primorske. Pejdž je dao 17 poena, Gordić 13, a Mozli 11. Kod Ritasa su Kruz i Bendzijus dali po 15.

Ritas je bolje počeo meč, napao je crno-bele ispod koša gde je odmah napravio razliku i došao do lakih poena, pa je već tada bilo jasno da će se Parni valjak mučiti sa odbranom unutrašnje igre Ehodasa i Kruza.

Partizan se mnogo mučio u napadu, najviše je pokušavao Zagorac i svojom dobrom igrom je održavao crno-bele u životu koji su “porađali” svaki poen, a recimo Pejners je promašio čist zicer. Sa druge strane Ritas je igrao dosta lakše, sa trojkom Bendzijusa Ritas se brzo odvojio na prednost od 13:6. Mozli je proradio potom sa dva zakucavanja, a Gordić je sa tri asistencije i jednim dobrim polaganjem malo razmrdao svoj tim i tako je i rezultat bio u egalu.

Birčević je jako loše šutirao za tri poena, vezao je tri promašaja, Pejdž u dva navrata nije uhvatio loptu, Parahovskog nije bilo nigde, ali je zato Mozli igrao dobro u oba smera, pogađao, udarao banana, hvatao lopte, Gordić je diktirao ritam pa se Partizan održavao u “životu”.  A održavao se i zbog toga što ni Ritas nije nikako blistao u igri. Bilo je mnogo grešaka na obe strane, a uspavanku u igri prekinuo je Trinkijeri tehničkom greškom zbog sudijskog kriterijuma.

Sa trojkom Voldena Partizan je prvi put poveo na utakmici, potom je Pejdž dodao još jednu trojku, pa su crno-beli pred sam kraj poluvremena malo dali gas i na odmor otišli sa rezultatom 34:30. Možda i najviše zahvaljujući energiji Mozlija koji je bio vrlo dobar u odbrani, čuvao je obruč na impresivan način.

Na startu drugog poluvremen je Pejdž počeo dosta bolje da igra, da pogađa, ali je uprkos vođstvu bilo vidno da se Partizan muči u napadu (loša dodavanja, izgubljene lopte), što je isto moglo da se primeni i na Ritas. Sa dva dobra poteza Birčevića, kao i Jankovića, Partizan je stigao do devet poena prednosti, a na ulasku u poslednju deonicu rezultat je bio 50:48 za Partizan. Ispustio je tu šansu tim Andree Trinkijerija da se odlepi i reši meč, pa se Ritas malo po malo vraćao i potpuno stigao crno-bele.

Pravi rolerkoster od utakmice… Na kraju je tas na vagi otišao na Partizanovu stranu.


EVROKUP: Ritas - Partizan 61:66 (18:17, 12:17, 18:16, 13:16)

Dvorana: Simens Arena
Sudije: Difala, Kartal, Lavrukin

RITAS: Sirvidis 2, Bickauskis, Gijedraitis, Holovej 5, Kruz 15, Ehodas 2, Gidzijunas 3, Bendzijus 15, Blaževič 4, Kairis 10, Bairstou 5, Butkevičijus

PARTIZAN: Volden 7, 6sk, Zagorac 7, Pejdž 17, Gordić 13, 7as, Parahovski, Jaramaz, Miletić, Veličković, Birčević 5, Janković 4, Pejners 2, Mozli 11, 7sk


EVROKUP - 3. KOLO

Grupa B

Utorak
Ritas - Partizan 61:66
/Kruz, Bendžijus 15 - Pejdž 17/
20.00: (1,60) Venecija (14,5) Tofaš (2,55)

Sreda
18.30: Lokomotiva Kubanj – Limož

Foto: Star Sport, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara