Kamil Novak (MN Press)
Kamil Novak (MN Press)

Novak o odnosu FIBA - Evroliga: Želimo da najbolji igraju za reprezentaciju, verujem da možemo da dogovorimo

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.10.21. | 13:56

"Uskoro bi trebalo da sednemo i diskutujemo na ovu temu", rekao je za sajt KS BiH izvršni direktor FIBA Evrope

Odnosi FIBA i Evrolige već godinama su veoma komplikovani. Neusaglašen raspored njihovih takmičenja doveo je do toga da evropske reprezentacije u kvalifikacijama za SP i EP ne mogu da računaju na najbolje košarkaše. O tom problemu je za sajt KSBiH pričao izvršni direktor FIBA Evrope Kamil Novak.

Izabrane vesti

Snažno verujem da ćemo u predstojećem periodu pronaći rešenje za, kako bih to nazvao, koegzistanciju. Evroliga je jako takmičenje, sa kvalitetnim timovima i toga smo apsolutno svesni. Ali, takođe, očekujemo i da nacionalni savezi budu poštovani. Verujemo da ima mesta za sve. Želimo da najbolji igrači igraju za evropske reprezentacije. Uskoro bi trebalo da sednemo i diskutujemo na ovu temu. Lično verujem da sve možemo da dogovorimo u interesu zajedničkog napretka“, rekao je Kamil Novak u Sarajevu.

Izvršni direktor FIBA Evrope je pojasnio i kakav on pogled ima na ABA ligu.

Mi u FIBA razumemo da određena zajednična takmičenja imaju smisla u nekim regionima. Pogotovo po pitanju razvoja igrača. Nikad se nismo tome protivili. Ali, nacionalni savezi moraju biti uključeni, pogotovo po pitanju rasporeda utakmica i dozvola za igrače. Imamo nekoliko regionalnih takmičenja u Evropi i to je sasvim u redu, međutim smatram i da bi u tim takmičenjima uvek trebalo biti mesta za nacionalne prvake“, zaključio je Kamil Novak.


tagovi

Kamil Novak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara