Nova magija Miloša Teodosića, Virtus iskalio bes u Rimu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.01.20. | 18:30

Imenjak iz prestonice Italije demoliran u Lotomatici

Težak poraz doživela je ekipa Virtusa na gostovanju Partizanu ove srede u Beogradu, ali ih to nimalo nije poremetilo da nastave pobedničku seriju u Seriji A. U jednom od derbija tamošnjeg prvenstva, tim Aleksandra Đorđevića je u prestonici savladao Virtus iz Rima i tako samo potvrdio ozbiljne namere za titulu na kraju sezone - 68:97.

Kako to obično biva, sprski košarkaši su večeras ponovo bili u centru pažnje kada igra Virtus. Poenterski, Miloš Teodosić je završio sa devet poena (3/4 za tri poena), a Stefan Marković je imao 11 (2/2 za dva, 2/4 za tri, 1/2 sa penala). Ali, povrh svega toga, ponovo smo videli fantastične asistencije Teodosića, koji je „lomio“ glavu rivalima i potpuno ih izbacivao iz odbrambenog ritma.

Izabrane vesti

Ključna za pobedu bila je druga deonica, kada je tim iz Bolonje nadogradio svoju prednost na više od 20 poena, čime je faktički drugo poluvreme samo proglasio revijalnim. Pela se ta rezultatska distanca i na više od 30 poena, ali je sastav iz Rima koliko toliko uspevao da sačuva obraz pred svojim navijačima.

Na kraju, najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Vims sa 14 poena, dok su Baldi Rosi i Riči ubacili po 12. Na drugoj strani istakao se Vajt sa 16 poena, te Alibegović sa 14.

Pitanje je samo šta su gledaoci pomislili kada su uključili televizor nakon uvodnih nekoliko minuta utakmice. Sastav iz Rima je meč započeo serijom od čak 11:1, čime je nagovestio da bi možda mogao da napravi težak posao za kolege iz Bolonje. Međutim, sastav Aleksandra Đorđevića tada se opasno naljutio, napravio je neverovatnu seriju od 19:0, čime je došao do prednosti od 11:20, koju je u drugoj četvrtini samo dodatno krenuo da uvećava.

Bolno je bilo pratiti igru Virtus Rome, koja je u početna četiri minuta drugog kvartala postigla svega jedan poen, pa je tim iz Bolonje otišao u veliki plus od 20 poena. Uz manje ili veće oscilacije, razlika se na tom nivou i zadržala do kraja ovog perioda – 29:50.

Ako je Virtus iz Rima mislio da ne može gore, vrlo brzo se u to razuverio. Jednostavno, crno-beli su nastavili da ih melju i u drugom poluvremenu, popravili su razliku na čak 32 poena (34:66), ali je tim iz Lotomatike tada konačno rekao da je svemu dosta. Usledila je serija 14:0, kojom je sastav iz prestonice barem malo popravio utisak.

Poslednja četvrtina nije donela nikakve posebne promene u igri. Crno-beli su kontrolisali utakmicu, igrali sa taman toliko energije koja im je omogućavala da prednost održe na prilično velikom nivou. Na kraju je pitanje samo bilo sa kojom razlikom će biti okončan ovaj meč.

LEGA A – 18. KOLO

Subota
Ređijana – Breša 81:87
Fortitudo Bolonja – Pezaro 77:80

Nedelja

Olimpija Milano – Trevizo 91:67
Virtus Roma – Vritus Bolonja 68:97

17.00: Kantu – Brindizi
18.00: Trst – Venecija
18.30: Dinamo Sasari – Vareze
20.45: OriOra Pistoja – Trento

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara