Bojan Bogdanović protiv Toronta (©AFP)
Bojan Bogdanović protiv Toronta (©AFP)

Nova godina stigla ranije u Detroit: Znalo se da mora jednom da stane, zašto baš protiv Toronta?

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.12.23. | 02:49

Ekipa Darka Rajakovića izgubila od tima koji nikoga nije dobio dva meseca, odnosno 28 utakmica

Ovi Detroit Pistonsi ostaće zapisani u istoriji NBA lige kao jedina ekipa koja je u jednoj sezoni poražena 28 puta zaredom i pitanje je kada ćemo tako nešto videti ponovo. Znali su svi da jednom taj sunovrat mora da se zaustavi, ali zašto je baš moralo to da bude protiv Toronta?

Nova godina stigla je dan ranije u Detroit! Posle više od dva meseca bez pobede iliti 28 poraza zaredom, Pistonsi su na svom parketu dobili Reptorse Darka Rajakovića rezultatom 129:127 (25:24, 27:20, 38:42, 39:41) i stigli tako do tek treće recke u sezoni.

Izabrane vesti

Srceparajućem porazu Toronta prethodio je veliki trejd odrađen na relaciji sa Njujorkom. Reptorsi su dali O Dži Anunobija koji je duže vreme tražio izlaz iz kanadske franšize, te Malačija Flina i Prešusa Ačiuvu za Ar Džej Bereta, Imanuela Kviklija i pika druge runde na predstojećem NBA draftu.

Niksi su jurili Anunobija duže vreme, iako je on prvobitno odbijao mogućnost da dođe baš u Veliku jabuku tražeći franšizu sa kojom će da ima veće šanse da napadne titulu i u kojoj bi ga čekala velika uloga. U tome nije uspeo i kako pišu američki mediji, pristao je na kraju da ipak potpiše za Nikse koji će sada imati pol poziciju da ga na leto vežu dugoročnim ugovorom s obzirom da mu na leto ističe poslednja godina prethodno potpisane saradnje. Naredna sezona mu je opciona, tako da može da odbije istu i zatim ispregovara bolje uslove.

U Njujorku veruju da će Anunobi dobro da se uklopi sa Džejlenom Bransonom i Džulijusom Rendlom, a šta je dobio Toronto? Beret je polivalentno krilo, pritom je Kanađanin iz Toronta i cela franšiza ga čeka raširenih ruku, dok je Kvikli mladi, talentovani plejmejker i možda baš ono što bi moglo da pokrene Rajakovićev tim.

Toronto je umalo napravio pravo čudo u Detroitu pošto je malo nedostajalo da nadoknadi minus od devet poena na 45 sekundi pre kraja (121:112). Denis Šreder je zapalio iskru nade posle ubačenog skok šuta uz faul Bojana Bogdanovića i pogođenog dodatnog slobodno bacanja, da bi Hrvat zatim napravio grešku u dodavanju što je otvorilo Skotiju Barnsu mogućnost da zakucavanjem smanji na pet razlike uz 34 sekunde na semaforu. Džejlen Duren je sa dva bacanja ponovo udaljio Pistonse, sa istog odstojanja bio je precizan i Barns, baš kao i Džejden Ajvi. Usledila je trojka Paskala Sjakama koja je uznemirila domaćina, ali ne zadugo pošto je Ajvi ponovo bi siguran sa crte, baš kao i Šreder na drugoj strani. Na kraju je trojka Gerija Trenta došla kao slaba uteha...

Najefikasniji je bio Sjakam sa 35 poena (14/24 iz igre), dok je Šreder ubacio 30 poena (11/18 iz igre) uz devet asistencija. Kejd Kaningem predvodio je Pistonse do prvog trijumfa posle dugo vremena sa 30 poena i 12 podeljenih lopti. Bojan Bogdanović je za 36 minuta ubacio 18 poena, uz sedam skokova i tri asistencije.

NBA - REZULTATI

Juta - Majami 117:109

/Sekston 22 - Adebajo 28/

Detroit - Toronto 129:127

/Kaningem 30 - Sjakam 35/

Indijana - Njujork 140:126

/Tarner 28 - Divinćenco 38/

Minesota - LA Lejkers 108:106

/Edvards 31 - Dejvis 33/

Golden Stejt - Dalas 122:132

/Kari 25 - Dončić 39/



tagovi

NBA ligaDetroit PistonsToronto ReptorsKejd KaningemPaskal SjakamDenis ŠrederBojan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara