Nova bruka Armanija! Ćaćo Rodrigez pokušao sve sam, ali je naleteo na još boljeg

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 19:32

Novi poraz kod kuće

Svake godine velika ulaganja, velika nadanja i na kraju budu velika razočarenja. Tako se ukratko može opisati Armani iz Milana, odnosno Olimpija kako klubu glasi originalno ime. Košarkaši najskupljeg italijanskog tima su doživeli još jedan razočaravajući poraz, a sezona tek što je počela.

Podsetimo, Armani je ovog leta na klupu doveo legendarnog Etorea Mesinu, angažovao pojačanja poput Serhija Rodrigeza, Luisa Skole, Arona Vajta, Majkla Rola i Šelvina Meka, zadržao zvezde poput Nedovića, Bruksa i Micova, ali posle šest mečeva u sezoni ima tri pobede i isto toliko poraza u dva takmičenja. 

Izabrane vesti

U Evroligi ih je lagano preslišao Bajern, pobedili su Žalgiris, ali u domaćem prvenstvu igraju ispod očekivanja. Pobedili su slabe timove poput Trsta i Treviza, ali su izgubili kuće od Breše, a večeras i od Brindizija. Dva poraza kod kuće od prosečnih italijanskih prvoligaša?!

Večeras je Brindizi vodio skoro ceo meč i na kraju zasluženo slavio 92:89. Gosti sa juga Italije su već u prvoj četvrtini imali dvocifrenu prednost, u trećoj vodili i 18 razlike, ali umalo da na kraju prokockaju prednost. Armani je poslednji kvartal dobio 28:18. Kako se meč bližio kraju, Mesinin tim je postepeno topio prednost Brindizija. Raspucao se Serhio Rodrigez i u poslednjem kvartalu ubacio čak 14 poena (polovinu celog tima), rešetao je za tri poena, ali je u poslednjem sekundu iz teške situacije promašio trojku za produžetak.

Rodrigez je na kraju završio meč sa čak 28 poena (29 minuta), trojke je šutirao 7/11, podelio i pet asistencija, ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača. Pored njega, jedini je iznad proseka bio Micov sa 14 poena (4/5 za dva) i šest skokova. Na drugoj strani je fenomenalnu partiju pružio Tajler Stoun sa 26 poena (6/8 za tri), 13 skokova i četiri asistencije. Završio je meč sa indeksom korisnosti od čak 38! Američko krilo su dobro ispratili zemčljaci Braun (18), Benks (17) i Tompson (12).


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara