Ništa od Zvezde, Fojtman je Bajernov

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.24. | 10:36

Krilni centar se posle osam godina vratio u Nemačku

Zajedno u reprezentaciji, zajedno i u klubu. Do pre nekoliko dana sarađivali su Gordon Herbert i Johanes Fojtman u državnom timu Nemačke, a nastaviće u Bajernu iz Minhena, pošto su Bavarci potvrdili da je krilni centar njihov novi član.

Fojtman je potpisao ugovor do 2027, čime je okončao osmogodišnji boravak u inostranstvu. Nije zgoreg pomenuti da je njegova supruga rođena baš u Minhenu i da je i to jedan od razloga što je rešio da nastavi karijeru u ovom klubu.

Izabrane vesti

Biću deo projekata za koji verujem da je zanimljiv, sa velikim potencijalom, novom dvoranom i trenerom, kao i igračima sa kojima sa sarađivao i uživao na terenu. Osim toga, postoji bliska porodična povezanost sa Minhenom, sve se savršeno uklapa i radujem se novom izazovu“, rekao je Fojtman, koji je prethodne dve sezone igrao za Olimpiju iz Milana.

Baš je jedan tamošnji mediji, blizak „manekenima“, u utorak plasirao informaciju koja se ispostavila netačnom. Tad je pisalo da posle rastanka sa Italijanima postoji mogućnost da Fojtman dođe u Crvenu zvezdu, ali izgleda da je to bilo samo bacanje prašine u oči, jer je Johanes sve vreme ima dogovor sa Bajernom i jedino se čekalo ozvaničenje.

Desilo se u sredu jutro, čim je Fojtman posle osam godina opet na teritoriji Nemačke. Otišao je 2016. iz Frankfurt Skajlajnersa, po tri godine igrao za Baskoniju i moskovski CSKA, a prethodne dve za Olimpiju. U Milanu je prosečno beležio sedam poena, 4,4 skoka i 2,1 asistenciju prosečno po meču Evrolige.


tagovi

KK Bajern MinhenEvroligaJohanes Fojtman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara