Tijago Spliter (©AFP)
Tijago Spliter (©AFP)

Ništa od Pere Božića: Tijago Spliter vodi Pariz u Evroligi

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.07.24. | 17:26

Nekadašnji brazilski centar koji je trenerski zanat pekao u NBA prvi samostalni posao imaće u novom evroligašu

Iako je Pera Božić u jednom trenutku bio glavni favorit da sedne na klupu Pariza umesto Tomasa Isala koji je otišao u NBA ligu, novi evroligaš je na kraju odlučio da poverenje ukaže trenerskom "rukiju", Tijagu Spliteru.

Nekadašnji brazilski centar je prethodnih pet godina radio kao pomoćnik u NBA ligi gde je radio u stručnim štabovima Bruklina i Hjustona, a sada će prvi put samostalno voditi jedan tim. I to u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Izabrane vesti

Takođe, Spliter se ovog leta priključio nacionalnom timu Brazila gde je asistirao Aci Petroviću u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Selekcija Selesaa je obezbedila mesto u Parizu tako da će Spliter pre preuzimanja dužnosti u klubu, biti zauzet obavezama u reprezentaciji.

Otkako je mladi finski stručnjak Isalo, odlučio da karijeru nastavi da gradi "preko bare", Parižani su se nalazili u potrazi za trenerom koji će ih voditi u debitantskoj sezoni u Evroligi. Izbor je na kraju pao na nekada sjajnog igrača koji je svojevremeno nosio dresove Baskonije, Bilbaa, Valensije, kao i San Antonija (bio šampion sa njima 2014), Atlante i Filadelfije u NBA ligi.


tagovi

Tijago SpliterKK ParizEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara