Tijaga Alkantaru zovu da se vrati kući

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.04.20. | 19:33

Barselona krenula u akciju

Možda je kucnuo čas. Posle sedam godina da se sin na kojeg se nije naročito računalo sada vrati u svoj dom.

Barselona muku muči sa vezistima. Ni Lionel Mesi nije baš svemoćan kada iza njega škripi i ne mogu ni da mu donesu loptu do protivničke polovine. Zato ponovo na Nou Kampu gledaju ko bi mogao da ojača vezni red.

Izabrane vesti

Izvršni direktor svih operacija kada je u pitanju prvi tim Havijer Bordas ima predlog – Tijaga Alkantaru! Nekadašnji đak katalonskog kluba je u junu 2013. godine prodat Bajernu za 25.000.000 evra. Godinama je španski reprezentativac brazilskih korena uziman kao primer igrača koji kada odu iz Barselone, više se ne vraćaju nazad.

A, to bi ovog leta moglo da se promeni. Kako piše Mundo Deportivo, Bordas se „kladi“ na Tijaga. Bajernov igrač još nije produžio ugovor sa klubom koji mu ističe u leto 2021. godine. Ako ga Barsa ubedi da je vreme da se vrati kući, dobila bi ga od Bavaraca za neveliki novac, jer bi Nemcima ovo bio poslednji trenutak da bar nešto zarade od transfera.

Tijago je, navodno, vrlo raspoložen da se vrati kući. Između njega i Barselone nikada nije bilo nikakvog spora, što govori i činjenica da je njegov brat Rafinja i dalje pod ugovorom sa klubom, do narednog leta, mada su velike šanse da ostane u Selti, gde je na pozajmici.

Ni period adaptacije za Tijaga ne bi bio problem. Tu su i dalje Leo Mesi, Đerar Pike, Serhio Buskets, Đordi Alba, momci sa kojima je već jednom nosio dres Barselone.

Direktor Bordas je, navodno, već krenuo u akciju i o tome je minulog ponedeljka obavestio čelnike kluba. Videćemo dokle će stići...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara