Tajler Hiro (©AFP)
Tajler Hiro (©AFP)

Nije bilo mnogo dileme: Gospodin “Šesti igrač” Tajler Hiro

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.22. | 01:31

Šuter Majamija zasluženo do priznanja

Košarkaški je eksplodirao u “balonu” na Floridi u kovid sezoni, ipak najbolje partije u kontinuitetu Tajler Hiro pokazao je kao prva rezerva. Upravo iz tog razloga nije bilo mnogo dileme oko toga ko će dobiti priznanje za najboljeg šestog igrača NBA lige za sezonu 2021/22.

Majamijev šuter dobio je 96 od mogućih 100 glasova na globalnom panelu u kojem je učestvovalo 100 sportskih novinara i komentatora, što mu je donelo ukupno 488 bodova. Veteran Klivlenda Kevin Lav završio je kao drugi sa 214 bodova i dobio je tri glasa za prvo mesto, dok je Kameron Džonson iz Finiksa bio treći sa 128 bodova i jednim glasom za vrh.

Izabrane vesti

Iza pomenutog trilinga ostali su prošlogodišnji osvajač ove nagrade Džordan Klarkson iz Jute (27 bodova), Luk Kenard iz LA Klipersa 12), Bogdan Bogdanović je dobio 10 bodova, Keli Ubre iz Šarlota jedan manje, potom slede Imanuel Kvikli iz Njujorka, Brendon Klark i Tajs Džons iz Memfisa, te Maksi Kleber iz Dalasa.

Kako bi igrač bio u kombinaciji za ovu nagradu mora da ima utakmica sa klupe više nego kao starter tokom sezone. Hiro je bio rezervista u 56 od 66 utakmica koje je odigrao, a ligaški deo sezone završio je sa impozantnih 20,7 poena, pet skokova i četiri asistencije. Za nijansu mu je bolja statistika kada je rezervista (20,8) naspram kada je starter (20,6), ali svakako mu je napadački učinak najbolji od svih igrača sa klupe u ligi.

Podsetimo, pre Hiroa nagrade su dobili još Skoti Barns iz Toronta za najboljeg rukija, Bostonov ministar odbrane Markus Smart za najboljeg defanzivca, te Dža Morant iz Memfisa za igrača koji je najviše napredovao. Ipak, on se nagrade odrekao u korist saigrača Dezmonda Bejna.

Hiro je prvi igrač Majamija koji je osvojio ovo priznanje i tek peti koji je beležio bar 20 poena sa klupe na minimum 50 utakmica. Pored njega to su činili još Turl Bejli, Edi Džonson, te Riki Pirs i Lu Vilijams koji su to činili po dvaput.

Ove sezone Hiro je imao bar 30 poena u osam navrata, čime je izjednačio treći najbolji učinak za jednog rezervistu. Majamiju je pomogao da stigne do skora 53-29, što je donelo i čelnu poziciju na Istoku uoči plej-ofa.

Vrelina vodi sa 1:0 protiv Filadelfije na startu polufinala Istoka.


tagovi

Tajler HiroMajami HitNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara