Zvanično: Juventus produžio ugovor sa Ščensnim

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.02.20. | 17:29

Novi ugovor važi do 2024. godine

Nemaju baš mnogo razloga za zadovoljstvo navijači Juventusa u poslednje vreme, Staroj Dami se drma tron posle nekoliko dominantnih godina. Međutim, klub iz Torina je danas Tifozima saopštio lepe vesti. Prvi golman Juventusa Vojćeh Ščensni produžio je ugovor sa šampionom Italije do 2024. godine.

Vest je objavljena na zvaničnom sajtu, uz opis da je reprezentativac  Poljske ima najbolji procenat sačuvanih mreža u klupskoj istoriji od 46 posto. Na mečevima Serije A iskusni čuvar mreže prima 0,7 golova po meču, što je više nego dobar prosek.

Izabrane vesti

Ščensni je došao u Juventus 2017. godine, posle odličanih odbrana u Arsenalu i Romi. Morao je da se zadovolji statusom rezerve, pošto je Đanluiđi Bufon bio neprikosnoven. Međutim, već u prvoj sezoni je odigrao 21 meč i pokazao da može da bude oslonac tima. Već naredne takmičarske godine je duplirao broj nastupa i bio neprikosnovena jedinica šampiona Italije.

“Divna avantura između Juventusa i Ščensnog će se nastaviti do 2024. godine. Vojćeh je sjajan golman, zaslužio je to”, piše na sajtu Juventusa.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara