©Reuters
©Reuters

Nemačka pokazala zašto je svetski prvak: Grci se držali 25 minuta, pa pregaženi

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 12:45

Janisova 22 poena nedovoljna za makar neizvesnu završnicu, Vagner i Šruder potpisali pobedu vrednu polufinala (76:63)

Ukoliko je rezultat na Svetskom prvenstvu u Manili mogao i da se podvede pod odrećenu vrstu iznenađenja, aktuelni rezultati daleko su od tog epiteta. Aktuelni vlasnik šampionske krune savršeno je prošao kroz grupnu fazu, a u sitom stilu nastavio je i kroz četvrtfinale u kojem je rutinski savladao Grčku (76:63).

Uspela je Grčka tokom dve i po četvrtine da parira rivalu i bude u najmanju ruku ravnopravan protivnik, međutim realnu razliku u klasi otkrio je poslednji kvartal. Pošto su sredinom treće deonice Nemci ubacili u višu brzinu usledio je preokret te su Panceri sa minus pet stigli do prednosti od sedam poena i najavili rapsodiju koja je usledila u poslednjih deset minuta.

Izabrane vesti

Razigrani Nemci, koje je predvodio Franc Vagner, as Orlanda, sa 18 poena, uz podršku Šrudera koji je upisao pet manje, odovojili su se na dvocifrenu prednost koju su potom prilično rutinski održavali i plasirali se u polufinale u kojem će im rival biti bolji iz susreta Francuske i Kanade.

Pobeda planetarnog vladara sipostavila se kao prilično rutinska, međutim uvodna četvrtina najavljivala je znetno drugačiji rasplet. Uvodinu inicijativu Grci su pretočili u poene, pa su drugu četvrtinu dočekali na plus 10. Iako su Nemci već u drugoj deonici pokazali reakciju, tek u završnici perioda uspeli su da nadoknade zaostatak i vrate rezultatsku neizvesnost.

Prva zvezda Grčke, Janis Adetokunbo predvodio je svoj tim sa 22 poena uz devet pogodaka iz igre iz 14 pokušaja. As Milvokija potrudio se da namuči Nemce i makar skupo proda kožu, ali mu je nedostajala konkretnija podrška saigrača s obzirom na to da su poenterski značajan doprinos imali samo još Vokap sa 12 i Papanikolau sa 10 poena.

Pad u završnici utakmice potvrdio je limite Grka koji su na rubu eliminacije bili još u grupoj fazi, te je epizoda izabranika Vasilisa Spanulisa u Parizu završena uz učinak od tri poraza i samo jedne pobede - protiv Australije.

Nemačka, koja je prethodno savladala Japan, Brazil i Francusku, saznaće rivala u polufinalu kasnije popodne, odnosno po završetku susreta između Francuske i Kanade koji počinje u 18 časova.


tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara