Furnije, Bertans i Osman (© AFP)
Furnije, Bertans i Osman (© AFP)

Nema više ponuda koje se ne odbijaju: Osman, Bertans i Furnije redom odjavljivali Real

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.09.24. | 13:06

Leto za zaborav u Madridu kada je košarka u pitanju

Kada Real Madrid nekoga poželi, onda ga i dovede... Možda u fudbalu gde je sklopio nevstvaran tim na čelu sa Kilijanom Embapeom, ali u košarci... Nisu najveća zverka. Neki drugi klubovi ovoga leta vode glavnu reč na tržištu, pre svih Olimpijakos i Panatinaikos. Atinski velikani su preoteli direktno dva igrač Realu, a onda so na ranu je potpuno neočekivano bacio novoformirani Dubai.

Naime, ovoga leta Madriđani su hteli ozbiljno da se pojačaju iz NBA lige sa imenima koja imaju moćan CV. Tako su mediji u Španiji mesecima pričali da je prva meta najtrofejnijeg kluba Evan Furnije, onda su pisali da je Davis Bertans na putu da potpiše ugovor, a za kraj da je Čedi Osman potpisao ugovor... Na kraju sva tri igrača su završila negde drugde sa jačim ugovorima i značajnijom ulogom u timu.

Izabrane vesti

Nešto što se jednostavno nikada ranije nije dešavalo jer obično Real bez većih problema dovodi igrače kao što je to bio slučaj sa Seržom Ibakom koji je doduše povratnik u redove Madriđana.

Sve ostalo... Išlo je mnogo teže i na kraju neuspešnije.

Sve je počelo sa Evanom Furnijeom. Real ga je pikirao kao igrača koji bi vodio glavnu reč u spoljnoj liniji kod Ćusa Matea, ali umesto toga Furnije je izašao u javnost i otvoreno rekao da bi pre svega želeo da igra za Olimpijakos. Pirejci su odmah reagovali i za nekoliko dana ozvaničili transfer sa francuskim reprezentativcem koji je prethodnih 12 godina igrao u NBA ligu. Od Denvera preko Orlanda, Bostona, Njujork Niksa i na kraju Detroita.

U Grčku stiže posle sjajnog leta u dresu reprezentacije gde je bio jedan od najboljih igrača u pohodu na srebrnu medalju.

Da stvar bude još neverovatnija, tek su usledeli teški dani za Real Madrid jer kada već pominjemo pohod Francuza na srebro red je da istaknemo i Geršona Jabuselea koji je odlučio da napusti Real posle sjajnih izdanja na Olimpijskim igrama kako bi potpisao ugovor sa Filadelfijom. Čak je i platio ozbiljnu sumu da bi napustio Madrid.

Ređala su se imena koja bi mogla da ga zamene, jeste stigao Usman Garuba, ali za njim su navodno stizali i Davis Bertans, a pre svega Čedi Osman.

Renomirana Marka piše da je turski krilni košarkaš postigao usmeni dogovor sa Realom i da je sve bilo spremno da se posao ozvaniči, ali onda u priču ulazi svemogući Dimitris Janakopulos. Prvi čovek Panatinaikosa je procenio da zelenima iz Atine treba još pojačanja iako su aktuelni šampioni Evrope.

Kako su u šali, a pomalo i u zbilji Španci napisali, Janakopulos je Osmanu poslao ponudu koja se ne odbija. Odjednom su društvene mreže bile preplavljene informacijama da Osman umesto belog kraljevsog dresa oblači zeleni Panatinaikosev. Njegov dolazak je ozvaničen u subotu.

Za kraj, kao so na ranu stiže situacija sa Davisom Bertansom. Letonac je bio meta mnogih, ali onda je ušao Dubai u priču sa idealnim ugovorom. Višegodišnjim, višemilionskim sa opciom da može da ode kada god poželi ako se stvori prilika u NBA ligi što je prioritet za Letonca koji je ovih dana bio u San Francisku sa Voriorsima, ali očigledno nije bilo naznaka da bi dobio ugovor. Sve to je čekao Real, ali je onda klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata spremio ono baš što je Bertans poželeo pa se samo čeka dan ozvaničenja i povratka sjajnog šutera u ABA ligi gde su ga mogi videli u dresu Partizana, ali klub iz Humske na kraju nije ni poslao konkretnu pondu.

Kada se sve uzme i sabere, Real više nije kralj evropskog tržišta, ovoga leta Olimpijakos i Panatinaikos nemaju konkurenciju.


tagovi

Čedi OsmanEvan FurnijeDavis BertansKK Real MadridKK PanatinaikosKK DubaiEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara