Nema šale sa FMP-om! Nepobedivi Panteri jašu na prvom mestu ABA lige uz skor 4-0

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.10.19. | 18:50

U Železniku pala Igokea pre svega zbog dobre igre u odbrani domaćih u drugom poluvremenu

Ekipa koja u svom sastavu ima Uskokovića, Radanova, Pota, Jeremića, Momirova, Đorđevića, Tejića, Pecarskog i ostale ne mora da brine o talentu, a samo je pitanje da li će se kockice složiti pa da i rezultati budu oni pravi. I - složile su se za Pantere na startu ove sezone. Pardon, za nepobedive Pantere koji za sada imaju skor 4-0 i uz Cedevita Olimpiju su jedini neporažen tim u ligi.

Večeras je FMP u Železniku dočekao Igokeu i uspeo je da slavi rezultatom 78:73. Dovoljno za deobu prvog mesta sa Cedevitom. Malo ko je mogao to da očekuje posle četiri odigrana kola, a da će u isto vreme Zvezda i Partizan imati 2-2.

Izabrane vesti

FMP je protiv Igokee imao prednost i od devet poena u poslednjoj deonici, Igokea se vraćala trojkama, ali se na kraju ispostavilo da su Panteri pobegli na dovoljnu razliku da mogu relativno mirno da privedu utakmicu kraju. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Jeremić sa 21 datim poenom, dok je Đorđević dodao 13 poena. Kod Igokee je Von dao 19, a Evans 18.

U najavi je to bio sudar klubova koji su napravili letos solidne sastave, a FMP je dočekao Igokeu kao neporažen tim posle tri kola što mu je dalo ulogu favorita. Sa druge strane, Igokea ima raznolik sastav i može svakome da pomrsi račune iako je loše startovala sezonu usled teškog rasporeda.

FMP je na startu duela imao preimućstvo najviše zahvaljujući Marku Jeremiću koji je postigao 12 poena u prvom poluvremenu i imao je dobru pomoć Duopa Rita. Sa druge strane kontratežu su pravili pre svih Marko Tomas, a potom i iskusni Sava Lešić. Mladi tim FMP-a udario je na iskusni sastav Igokee.

Nije to bila utakmica sa nekim spektakularnim potezima u prvom delu, a nakon 20 minuta igre na semaforu u Železniku stajalo je 35:35 što je samo obećavalo neizvesnu utakmicu do samog kraja. U tom momentu su bukvalno šanse bile 50:50, a drugo poluvreme davalo je odgovor da li će FMP do skora 4-0 ili će Igokea do prve pobede u sezoni.

Kao da je Igokea u drugoj i trećoj deonici malo “ušla u glavu” mladim igračima Vlade Jovanovića i dobrom igrom u reketu, pre svega defanzivom, a poenima Vona i Tomasa, Igokea je preuzela inicijativu na ovoj utakmici, a onda se FMP serijom 6:0 uz dobru Uskokovića (dve vezane ukradene lopte) vratio u pravi ritam, a sve je to dovelo do prave egal utakmice u kojoj ne možete da pretpostavite ko će na kraju izaći kao pobednik.

Prednost domaćem timu u tim momentima davala je dobra odbrana, a to je dovelo do lakših poena u napadu, u tranziciji, dok je Igokea trojkama održavala ritam. U poslednju deonicu se ušlo sa 55:51. Poslednja deonica je otišla u korist FMP-a i tu Igokea više nije imala šansi.

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

Zadar - Cibona 78:82
/Gibson 22 - Alen 32/

Subota

Cedevita Olimpija - Partizan 85:69
/Simonović, Miler-Mekintajer 15 - Gordić 13/

Primorska - Mornar 101:83
/Heris 22 - Pulen 19/

Budućnost - Krka 80:60
/Božić 14 - Ramljak 12/

Nedelja

Crvena zvezda - Mega Bemaks 88:70
/Davidovac 17 - Mišković 13/ 

Ponedeljak

FMP  -  Igokea 78:73
/Jeremić 21 - Von 19/

ABA LIGA: FMP - Igokea 78:73

Dvorana: FMP Arena, Železnik
Sudije: Sreten Radović, Denis Hadžić, Matej Špendl

FMP: Rit 9, Uskoković 5, Pecarski, Jeremić 21, Pot 10, Đoković, Radanov 10, Tejić 4, Šešlija, Ulubaj 6, Đorđević 13, Momirov

IGOKEA: Evans 18, Simeunović, Talić 3, Lešić 9, Karinijauskas, Nikolić, Kliford 4, Stević 2, Von 19, Ilić 2, Kočić 0, Tomas 16

FOTO: ABA liga


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara