Strahinja Stojačić (©AFP)
Strahinja Stojačić (©AFP)

Nema im ravnih: Basketaši ponovo u finalu Evropskog prvenstva!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 13:48

Orlovi savladali Švajcarce sa 21:10. U finalu od 19.30 igraju sa domaćinom Austrijom

Ide Srbija u napad na šestu evropsku krunu! Na kontinentalnom prvenstvu, basketašima Srbije nema ravnog pošto su pobedom nad selekcijom Švajcarske u Beču rezultatom 21:10 ušli u finale gde ih od 19.30 čeka domaćin, Austrija koja je savladala Litvaniju sa 21:14.

I u nešto promenjenom sastavu i posle neuspeha na Olimpijskim igrama u Parizu, uspela je naša reprezentacija u basketu 3x3 da dođe u priliku da osvoji još jedno zlato na najvećim takmičenjima. I tako se "izvadi" za krah na najvećoj smotri sportista.

Izabrane vesti

Od starta se videlo da će u pitanju biti ozbiljna fizička borba. Prvi poeni su postignuti tek posle minut i po i stigli su preko linije za slobodna bacanja.

Nekoliko promašenih zicera su unervozili Švajcarce, dok su naši momci sjajno funkcionisali u napadu, nošeni velikom podrškom sa tribina.

Odmah se razigrao Strahinja Stojačić koji je doveo naš tim do prednosti od 6:2, a onda i 8:4.

Nakon toga je ponovo došao period u kojem su se koševi postizali kao golovi. Rudarski posao je bio doći do poena, ali su naši momci uspeli da pošteno izrudare važne poene i tako odbiju pritisak rivala.

Fantastično su komunicirali Stojačić i Barać, na polovini meča je Srbija ima 13:7, a pritom je i protivnika naterala da uđe u problem sa faulovima.

Kada je Nemanja Kojić pogodio dvojku za 15:7, to je bio nokaut! Kraj svih nadanja Švajcaraca. Do kraja je branilac trona radio šta je hteo i u ubedljivom maniru upisao trijumf.



tagovi

Basket 3x3KSSEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara