Đorđije Jovanović (© Star sport)
Đorđije Jovanović (© Star sport)

Nekadašnji mladi as Partizana vratio se iz SAD, ali u Budućnost

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.06.24. | 20:11

Đorđije Jovanović potpisao je ugovor sa Podgoričanima

Ekipa Budućnost Volija predstavlja novog igrača "plavo-bele" porodice - u pitanju je crnogorski reprezentativac i nekadašnja mlada nada Partizana, Đorđije Jovanović. Momak rođen 2003. godine.

Izabrane vesti

"Kao klub koji je sinonim crnogorske košarke želimo da se potrudimo da svakog igrača sa našim košarkaškim genom dovedemo u klub kako bi prosperirali i mi kao klub, ali i reprezentacija Crne Gore. Jovanović je prošao sve mlađe kategorije Crne Gore, bio je jedan od najboljih u generaciji koja je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Podgorici", stoji na sajtu Budućnosti.

Profesionalnu karijeru je počeo u Partizanu da bi se odlučio na odvažan potez i potpisao za Ontario Kliperse, razvojni tim NBA ekipe iz Los Anđelesa, u američkoj G ligi. 

Borio se za minute, koristio svaku priliku, i nakon dve godine odlučio je da je najbolje za njegov košarkaški put da "pokori svoje dvorište". 

U Partizanu je bio dve sezone i odigrao ukupno osam utakmica za seniorski tim u ABA ligi u razmaku od dve sezone, nije ostvario značajan učinak. Njemu je ugovor sa Partizan Mozzart Betom istekao ovog leta i bio je slobodan u izboru nove sredine.

Visok je 199 cm, igra na poziciji krila, s tim što može da se spusti i na poziciju dva. 



tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaĐorđije Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara