Nekada derbi, danas duel lidera i fenjeraša

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 10:29

PAOK na ivici ispadanja u drugu grčku ligu gostuje Panatinaikosu (18.30)

Grčka košarkaška liga ove sezone nema toliku draž kao što je to imala ranije. Olimpijakos više ne igra u prvom rangu zbog dobro poznatih dešavanja tokom prošle sezone, pa smo uskraćeni za bar još dva okršaja između Pirejaca i Zelenih. Tako je ove sezone najveći derbi onaj između PAO-a i PAOK-a, ali ni on nema toliku jačinu, jer se večerašnji gosti nalaze na poslednjem mestu na tabeli (18.30).

Sa samo pet pobeda u 16 do sada odigranih kola, PAOK nikako ne može da bude zadovoljan, naročito uzimajući u obzir da je reč o ekipi koja ove sezone igra i u FIBA Ligi šampiona. Sasvim logično, ni tamo ne blistaju, a na dva kola pred sam kraj izgubili su svaku šansu da se plasiraju dalje.

Izabrane vesti

Panatinaikos se nalazi u seriji od pet vezanih pobeda u Evroligi i grčkom šampionatu. Sa tri vezane u poslednjih nekoliko nedelja u elitnom evropskom takmičenju, ponovo su se učvrstili na jednom od mesta koje vodi u plej-of, a sada pikiraju i prednost domaćeg terena, pošto se četvrtoplasirana Barselona nalazi samo dva koraka ispred.

Bilo kako bilo, Zelenima nema ko da parira u Grčkoj, imaju samo dva poraza u dosadašnjem delu sezone, od kojih je poslednji došao protiv AEK-a u gostima tek nedavno. PAOK ih nije pobedio od 2015. godine, što bi značilo da se to nije desilo na minulih 19 utakmica, a u prvom delu sezone u Solunu Zeleni su trijumfovali sa stotkom – 88:104.

Sigurno će Rik Pitino neke košarkaše odmoriti za večerašnji meč, pošto će se u završetku sezone više fokusirati na Evroligu, ali to apsolutno ne bi smelo da dovede u pitanje sigurnu pobedu njegovo tima.

GRČKA 1 – 17. KOLO

Subota
AGO Retimno – Panionios 73:61
Kolosos Rodos – Promiteas 73:70
Iraklis – Larisa 83:67
Ifaistos Limnu – Lavrio 67:65
Peristeri – AEK Atina 73:77

Nedelja
Jonikos – Aris 72:65

Ponedeljak
18.30: (1,85) Panatinaikos (hendikep -25,5) PAOK (1,85)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara