©olimpiamilano.com
©olimpiamilano.com

Nejpir zvanično u Milanu: Srećan sam što sam se vratio na mesto gde sam bio uspešan

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 19:12

Iskusni plejmejker zadužio opremu Armanija

Sada je i zvanično: Šabaz Nejpir se vratio u Olimpiju Milano nakon svega pet meseci u Crvenij zvezdi. To je na svom zvaničnom Tviter profilu potvrdio i italijaski klub uz poruku: "Pogodite ko se vraća? Potvrda je potom stigla i na zvaničnom portalu Evrolige, uz napomenu da je došlo do zvaničnog dogovora između dve strane.

Nejpir će se odmah pridružiti ekipi Etorea Mesine, ali će moći zvanično da zaigra tek nako 30. decembra, pošto igrači koji prelaze iz jednog u drugi evroligaški klub imaju pravo da u novoj sredini igraju tek od druge faze takmičenja. Nejpir je ove sezone za Crvenu zvezdu zabeležio 12. nastupa u elitnom takmičenju i prosečno beležio 9,8 poena, uz 2,3 asistencije. Taj učinak je značajno skromniji od onog koji je ostvario upravo u Milanu prošle sezone na 12 mečeva. Prosečno je ubacivao 15 poena, uz 3,9 asistencija.

Izabrane vesti

"Oduševljen sam i srećan što se vratio u Milano. Srećan sam što sam se vratio na mesto gde sam bio uspešan i što mogu da nastavim zajednički put, tamo gde smo stali u junu. Srećan sam što mogu ponovo da igram za navoijače Olimpije, jedva čekam da izađem na teren i pomognem timu na bilo koji način", rekao je Nejpir.

Ipak, same brojke nisu bile toliko sporne, koliko činjenica da iskusni plejmejker gotovo nije imao nikakav doprinos u igri Crvene zvezde. Projektovano je da bude prvi plejmejker i lider ekipe, a na kraju se ispostavio kao veliki teret čitavom timu. Igrao je bez žara i samopouzdanja, što je u ogromnoj meri uticalo na skroman učinak crveno-belih u dosadašnjem toku evroligaške sezone.

Zadovoljstvo ostvarenim poslom nije krio ni generalni direktor kluba Hristos Stavropulos.

"Nejpirov povratak je odlična vest: sada možemo zajedno da nastavimo putem koji je bio prekinut. Znamo šta će doneti timu - brzonu, liderstvo, entuzijazam i svest o tome da očekujemo od njega da pomogne čitavom timu", rekao je direktor kluba.

Nejpirov povratnički debi se očekuje 2. januara, kada će Olimpija Milano gostovati Olimpijakosu. Tri dana kasnije u Mediolanum Forumu gostuje mihenski Bajern.



tagovi

Šabaz NejpirOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara