Botafogov pokušaj da privuče mlade: Honda potpisao, Jaja Ture na meti

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.02.20. | 16:42

Jeste mu već 36 godina, ali…

Nije nikad bio najpopularniji klub Rio de Žaneira, ali je bio aristokratski. Biti na utakmicama Botafoga bila je stvar prestiža. Jer iako po popularnosti ne može da se meri sa Flamengom i Fluminenseom, a nije omiljen ni kao Vasco, ipak je to klub koji je brazilskom fudbalu dao asove kakvi su bili Garinča, Pele, Vava, Didi… Nijedan drugi klub nije reprezentaciji Brazila doneo toliko utakmica koliko Botafogo. Ali danas, klub tone, pisao vam je o tome Aleksandar Gligorić još tokom Mundijala 2014, navijači Botafoga stare i umiru, mladi ga baš ne vole jer ga smatraju buržujskim i – gubitničkim.

Stoga je uprava rešila da proba da omasovi navijačku bazu sa dva zvučna, mada nismo sigurni koliko i kvalitetna pojačanja. Pre nekih desetak dana za Botafogo je potpisao Kejsuke Honda – valja znati da nigde na svetu van otadžbine ne živi toliko broj Japanaca kao u Brazilu, procenjuje se oko 1.500.000 njih – a prema navodima Globo Esportea sad je na meti i Jaja Ture.

Izabrane vesti

Nekada najboljeg igrača Mančester Sitiju Botafogu su ponudili menadžeri, a klub je ozbiljno zainteresovan. S tim da nije još presekao. Pre svega, Ture u maju puni 37 godina, a poslednji angažman imao je u drugoj ligi Kini, u dresu Đingdaoa. Sada je Slobodan igrač i može da bira gde će.

Fudbalska komisija Botafoga – ona tamo daje zeleno svetlo za kupovine igrača – odobrila je dolazak Turea, jer ga vidi kao “spektakularnog” i kao “afričku legendu”. Međutim, da bi do realizacije i došlo potrebno je prvo dogovoriti se oko finansijskih uslova, a Tureovi zastupnici će sigurno pokušati da se dobro naplate. Očekuje se da bi situacija mogla da bude jasnija u sredu ili četvrtka.

Botafogo će do tada već utvrditi da li će moći da pronađe investitore zainteresovane da pomognu, jer sam klub nema novca da finansira Turea. A pomoć biznismena u takvim situacijama i nije tako retka u brazilskom fudbalu. Tako je uostalom stigao i Honda.

Sve da bi Botafogo stekao nove, mlade navijače. Pa nek su i japanski i afrički imigranti. Nije baš tako buržujski, ali dugoročno se možda isplati. Mada, probali su već jednom sa Klarensom Sedorfom, pa ništa od toga.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara