Nemanja Nedović (ABA liga)
Nemanja Nedović (ABA liga)

Nedović: Još štucamo, ali sa dobrim osećajem idemo u Pariz

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 21:30

"Teško je još uvek ući u ritam, ima nas dosta i rotira se dosta. Iskristalisaće se te uloge. U nekim trenucima je ključ igrati jednostavnije"

Nije bio Nemanja Nedović glavom u meču gotovo tri deonice, ali se u poslednjoj probudio i sa nekoliko efektnih poteza potvrdio trijiumf Crvene zvezde nad Morarom (91:72) u drugom kolu ABA lige.

Brzonogi bek je duel završio sa osam poena za tek 13 minuta na parketu, a posle meča je potvrdio ono što se već zna - da će biti potrebno da svaki igrač nađe svoju ulogu u timu. Kada se to dogodi, sve će izgledati dosta bolje.

Izabrane vesti

"Videlo se danas da štucamo što bi se reklo, i dalje tražimo ritam, tražimo neku hemiju na terenu. Teško je još uvek ući u ritam, ima nas dosta i rotira se dosta. Iskristalisaće se te uloge. Sa dobrim osećajem idemo u Pariz za par dana. Bolje je sada da izgleda ovako, mislim ne izgleda loše, imamo jasnu ideju, ali ponekad previše komplikujemo. Hoćemo da delimo loptu i sve tako uključimo. U nekim trenucima je ključ igrati jednostavnije, što pre uhvatimo individualni ritam, biće nam lakše i tako će se iskristalisati uloge, kad krene da se igra na dva-tri dana, neće se razmišljati o tome", poručio je Nedović.

Prokomentarisao je Nedović i odluku trenera da dosta podeli minutažu na utakmici.

"Ne možete da gledate treninge, ali baš sam sa Lukom prokomentarisao - trebalo je da dođem u rukometnim patikama. Igra se rukomet na treningu, kompetetivnost je na visokom nivou. Teško je treneru da napravi te odluke i ne bih mu bio u koži. Dosta utakmica ima i rotiraće se puno. Zadržali smo kostur ekipe, imali smo dosta problema prošle godine sa povredama. Što se tiče krajnjih ciljeva, opekao sam se milion puta i rekao sam da neću više da pričam o tome."

Dotakao se i narednog izazova koji se nalazi pred timom, a to je debitantski nastup u Evroligi protiv Pariza.

"Biće sigurno teška utakmica jer su novi, euforija je tamo na visokom nivou, hala će biti ispunjena do poslednjeg mesta, ali mi imamo svoju motivaciju jer prvih par utakmica može da odredi tok Evrolige. Zdravlje nas služi dobro i na treneru je da izabere 12 utakmica, nadam se da ćemo preneti pozitivne stvari iz drugog poluvremena ove utakmice", zaključio je Nedović.


tagovi

KK Crvena zvezdaNemanja NedovićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara