(©Starsport)
(©Starsport)

Ne pomaže ni Gudurićeva trojka s preko pola, Micić zatrpao koš Fenera i katapultirao Efes u finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 21:34

Još jedno briljantno izdanje srpskog plejmejkera…

Kao nikada Fenerbahče je ugazio Efes na startu polufinalne serije turskog šampionata i proizveo revolt u timu Ergina Atamana. Gorela je vatra u grudima Vasilija Micića i saigrača, želeli su da se revanširaju za poniženje i sve naplate sa kamatom – uspeli su.

Ništa od titule za Fenerbahče, na nju mogu da zaborave! Efes je prvi finalista, a Dimitrisu Itudisu nije pomogla ni trojka Marka Gudurića sa preko pola terena. Fenomenalan meč odigrao je srpski reprezentativac, ali bio je jedan bolji – Vasilije Micić. Na leto će udruženim snagama krenuti po trofej na Mundobasketu, a večeras je srpski organizator igre demonstrirao zašto spada među udarne igle srpskog državnog tima – 87:78.

Izabrane vesti

Vasilije Micić je zatrpao koš gradskog livara i katapultirao Efes u finale i novui bitku za trofej, gde će mu protivnik biti Karšijaka ili Turk Telekom. Izvanredno je odigrao srpski plejmejker u trećoj utakmici serije, poveo je Efes do preokreta, a večeras je letvicu podigao. Posle 26 poena ubacio je 27. Sve mu je išlo od ruke, dirigovao je napadom u kriznim momentima, a najveća podrška bio mu je Elajdža Brajant.

Amerikanac je meč završio sa 25 poena, devet skokova i pet asistencija – jedna manje od srpskog reprezentativca – i umnogome je doprineo tome da serija ne ode u majstoricu. Duetu Efesa ogromna ispomoć bio je Amat M’Baje sa 16 poena i sedam skokova, što je bila njegova daleko najbolja partija protiv Fenerbahčea. Sačuvao je za kraj…

Fenerbahče nije imao raspoloženog pojedinca u rangu Vasilija Micića ili Elajdže Brajanta, prvi strelac bio je Skoti Vilbekin sa 18 poena, međutim, najveći uticaj na igru ostvario je – Marko Gudurić. Srpski bek je davao veštačko disanje ekipi Dimitrisa Itudisa, razigravao saigrače, delio im lopte na tacni – imao osam asistencija – ali i pogađao.

Najlepši trenutak meča u Sinan Erdem Domu bio je kada je Marko Gudurić bio brži od sirene. Na isteku drugog perioda krenuo je ka košu, pogledao sat i video da vreme ističe. Sa preko pola terena šutnuo je na koš i – zamrsio mrežicu. Kao kap!

Briljirao je Marko Gudurić protiv Efesa, ubacio 16 poena kao i Džonatan Motli, koji je odradio dobar posao pod obručima, ali ipak sve to bilo je nedovoljno da Fenerbahče trijumfuje. Kad god je srpski bek vraćao u igru svoj tim, stizao je odgovor od Vasilija Micića i Elajdže Brajanta. Nadomak dabl-dabla bio je Vil Klajburn, koji je imao učinak od devet poena i deset skokova.

TURSKO PRVENSTVO – POLUFINALE:

Petak

Anadolu Efes – Fenerbahče 87:78 /3-1 u seriji/

/Micić 27 – Vilbekin 18/

Subota

17.00: Karšijaka – Turk Telekom /2-1 u seriji/



tagovi

Anadolu EfesKK FenerbahčeVasilije MicićMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara