Jago Dos Santos (©MN Press)
Jago Dos Santos (©MN Press)

Ne mrda Jago sa Kališa: Zvezda osigurala Brazilca do 2027.

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.06.24. | 15:49

Crveno-beli uspeli da odbiju napad Uniksa

Prebrinula je Crvena zvezde veliku brigu koja se pojavila u jednom trenutku pošto je produžila ugovor sa Jagom dos Santosom do 2027. godine. Kako je Mozzart sport dan ranije najavio, crveno-beli su uspeli da novim, pojačanim ugovor ubede omalenog Brazilca da odbije unosnu poruku iz Rusije i ostane u opremi regionalnog šampiona još tri sezone.

Iznebuha se pojavila ponuda Uniksa iz Kazanja koji nije hajao za novce kako bi u svoje jato privoleo najkorisnijeg igrača finalne serije ABA lige. Igrač je bio više nego voljan da se preseli u Rusiju, međutim čelni ljudi kluba sa Malog Kalemegdana nisu želeli da se odreknu jednog od lidera tima.

Izabrane vesti

Uspeli su na kraju da odbiju ponudu, ubede igrača da je budućnost u Beogradu gde će biti u prilici da igra najkvalitetnije evropsko klupsko košarkaško takmičenje, za razliku od Uniksa koji je zbog sankcija kao i svaki ruski klub izopšten iz međunarodnih šampionata.

Jago je u skoro okončanoj sezoni prosečno po meču beležio 10,6 poena u jadranskom takmičenju uz 4,4 asistencija, dok je u Evroligi imao nešto slabije brojke - 8,7 poena i 3,9 asistencija.

Ipak, potpuno je eksplodirao u plej-ofu regionalnog prvenstva gde je predstavljao jednog od heroja crveno-bele publike. Iste one koja će sa uživanjem da ga gleda naredne tri godine.


tagovi

Jago dos SantosKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara