Igalo oduševio na Old Trafordu: Radi s kondicionim trenerom i britanskim tekvondo timom, stigao u odličnoj formi

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.02.20. | 22:43

Dok se Junajtedov tim sprema za derbi s Čelsijem u Španiji, Nigerijac radi u Mančesteru i s novim saigračima nije zbog epidemije koronavirusa, koji se širi velikom brzinom...

Dolazak Odiona Igala u Mančester junajted imao je svoju pozadinu čiji su detalji otkriveni nedugo pošto je Nigerijac zadužio opremu na Old Trafordu, a iako je cela priča imala gotovo bizarnu pozadinu, iskusni golgeter mogao bi da bude veliko pojačanje za Ole Gunara Solskjera i njegov tim.

Naime, s Ostrva stižu informacije da je Igalo izuzetno predan radu u novom klubu i da čini sve kako bi bio spreman za derbi s Čelsijem na Stamford Bridžu, kada se očekuje da će dobiti minute. Možda čak i od starta.

Izabrane vesti

Igalo u danima istorijske pauze u Premijer ligi iskoristio svaki trenutak da radi marljivo kako bi što spremniji dočekao završnicu sezone. Dojučerašnji napadač Šangaja radi individualne kondicione treninge u Mančesteru dva puta dnevno sa Junajtedovim trenerom Vejnom Ričardsonom, koji je navodno impresioniran njegovim fizičkim stanjem. Podsetimo, Junajtedov tim je i dalje u Španiji gde se odmara i priprema za meč sa Čelsijem, dok Igalo radi odvojeno pošto je tek stigao u klub pre nekoliko dana.
“Došao je u klub kao veliki profesionalac, potpuno je spreman“, rekao je Ričardson za Mančester Ivning Njuz i nastavio:
“Nije uopšte van forme ili da ima višak kilograma. Zna šta želi i šta hoće da radi. On je u svom bivšem klubu bio u fazi priprema, zbog čega ne želimo da ga preopteretimo previše u malom vremenskom okviru“.

Kako je potpisan Igalo? Bez lekarske kontrole, razgovori počeli tek u 16.00, agent ostao u čudu, Rondon bio želja...

Ričardson kaže da 30-godišnji Nigerijac očigledno poštuje veličinu Junajteda i da je spreman da se za dres bori svim silama.
“Otkako je došao radimo mnogo na napadačkim kretnjama, fleksibilnosti, da napravimo neku osnovu u prvoj nedelji rada. Sada želmo da podignemo malo intenzitet. Još kada je došao u klub bio je u dobroj formi, ali mi nismo oni koje Igalo treba da impresionira. Mi smo samo pomoćni mehanizmi za igrače. Stručni štab će oceniti u kakvom je stanju. Jasno je da mora da prođe sve testove, a mi radimo sve kako bismo mu pomogli“.

Igalo je trebalo da se nađe sa ostatkom ekipe u Španiji, ali je njegov put iz Mančestera odložen zbog epidemije koronavirusa, zbog čega radi kod Ričardsona i sa olimpijskim tekvondo timom Velike Britanije.
“Igalo je od momenta kada je ušao na vrata ovog kluba pokazao spremnost da radi, da je izvrstan atleta. Iskreno mislim da neće osetiti težinu Junajtedovog dresa kada prvi put bude istrčao na teren, jer se vidi da je profesionalac. Dobar je, iskren i zna šta mu je potrebno da bi pokazao da je dobar“.

Podsetimo, Igalo je deklarisani navijač Mančester junajteda od malih nogu i od momenta kada se pojavila mogućnost da zaigra za Đavole, od Šangaja je tražio dozvolu da ode. U Junajtedu je na pozajmici do leta, uz opciju kupovine ako bude zadovoljio svojim igrama.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara