NBA večeras: Odlična dvojka na Seltikse, Babo ide u plus!

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.11.19. | 19:24

Šta izdvajamo iz večerašnje ponude

Bird i Medžik Džonson bili glavni konkurenti i najveće košarkaške zvezde, nego o prvim mestima na trenutnoj NBA tabeli. U najjačoj košarkaškoj ligi uzbuđenja se nižu iz dana u dan, tako će sigurno biti i na devet utakmica koje se igraju večeras, a mi vam opet donosimo naša četiri predloga za klađenje.

FINIKS SANS – BOSTON SELTIKS (klađenje na meč, tip 2, kvota 2,30)

Izabrane vesti

Činjenica je da je Finiks jedno od najugodnijih iznenađenja NBA sezone, da igraju lepo i da je teško prognozirati njihove poraze. No, Boston je stvarno kvalitetna ekipa koja se odlično reorganizovala nakon odlaska Kajria Irvinga i Ala Horfoda, a ni povreda Gordona Hejvarda ih nije previše unazadila. Doduše, izgubili su sinoć od Sakramenta, ali i u toj utakmici su izgubili tek s jednim poenom razlike i to iako su četiri startna igrača kombinovalo imala šut 20/57. Boston ima odličan obrambeni sastav koji će zadavati dosta problema za igrače Finiksa, a Voker, Tejtum, Smart i Braun teško mogu ponoviti onako lošu šutersku večer od sinoć.

O DŽEJ ANUNOBI (broj poena (11,5), tip više, kvota 1,85)

Kada je Kavaj Lenard lani dolazio u Toronto, jedan od igrača koje Reptorsi nikako nisu želeli poslati u San Antonio je Anunobi. On je u svojoj ruki sezoni pokazao da bi mogao biti dobar 3&D igrač (onaj koji igra čvrstu obranu i pogađa trice), a u osvajanju naslova kanadske ekipe nije puno sudelovao zbog povrede. Ove godine Anunobi ponovo pokazuje svoj potencijal i sve je jasnije zašto ga Toronto nije želio pustiti. Igra dobru odbranu, a na proseku je od 11,4 poena, 5,5 skokova, 1,6 asistencija, 1,2 blokada i 1,1 ukradene lopte po susretu. Bilo bi to i više da u poslednje tri utakmice nije upao u šutersku krizu koja je u Dalasu bila povezana i s laganom povredom. No, danas je odlična prilika da Anunobi pokaže što može u fazi napada – Toronto igra protiv Šarlota koja voli igrati brzu košarku s dosta šuteva i ne baš previše obrambenih akcija. Idealna prilika za vraćanje forme.

BOJAN BOGDANOVIĆ (broj poena (18,5), tip više, kvota 1,85)

Juta Džez je trenutno četvrta ekipa na Zapadu s odnosom 8-4, a Bojan Bogdanović je praktično drugi igrač ekipe. Hrvatski košarkaš odlično se snašao u novom klubu i na proseku je od 19,8 poena uz odlične procente – ukupan šut mu je 45,5 posto, za trojke 43,7 posto, a slobodna bacanja 90,2 posto. Popularni Babo koristi svaku priliku koju dobije, a danas bi ih mogao imati puno jer je Minesota ekipa koja igra na dosta poena – mogu dosta postići, ali i jako puno primiti. Koliko će postići ostaje da se vidi jer Juta ima najbolju odbranu na Zapadu, ali s obzirom da su Vukovi treća najgora odbrambena ekipa u konferenciji (primaju 118,5, od njih su gori samo Memfis i Golden Stejt), igrači Džeza će imati šansu za nabijanje brojki. A tu bi se Bogdanović mogao itekako naigrati.

LAURI MARKANEN (broj poena (15,5), tip manje, kvota 1,95)

Markanen se odlično uklopio u loš početak sezone Čikaga. Finac ima dosta problema sa svojim najjačim oružjem, šutem, gde su mu procenti pali s 43 posto lani na 37,7 posto ove sezone. Za tri poena je stvar još gora – lani 36,1 posto, ove sezone 28,2 posto. Onda nije ni čudno što Markanen ima 14,5 poena u odnosu na 18,7 iz prošle sezone. Da bi nadoknadio loš šuterski učinak, on ove sezone pokušava više ulaska pod koš, ali noćas će s tim definitivno ima problema jer Bulsi igraju protiv Milvokija u kojem Janis Adetokunbo i Bruk Lopez odlično zatvaraju reket. Ove dve ekipe su se srele pre tri dana, a Markanen je u toj utakmici postigao tek 11 poena. Ni danas ne bi trebalo mnogo više.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara