NBA VEČERAS: Kod Sabonisa se krije "plus" večeri, Adebajo bi morao da ga isprati

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.01.20. | 15:47

Dedžonte Marej igra loše i mogao bi da ostane ispod, probajte sa "više" poena na Bartona

Večeras je u SAD-u glavna tema finale konferencija u NFL-u pa se u NBA ligi igraju samo dve utakmice. Prva je na rasporedu u 21 sat po našem vremenu kada igraju San Antonio i Majami, a Denver i Indijana svoj meč počinju u dva ujutro.

DOMANTAS SABONIS (broj poena (16,5), tip više, kvota 1,70)
Puno puta smo ove sezone hvalili Sabonisa i njegove igre ove sezone, posebno u napadačkom delu, a i danas ćemo vam sugerisati da se kladite na njegove poene. Indijana će sigurno pokušati da zaustavi ili barem uspori Nikolu Jokića u napadu tako što će ga napadati na drugoj strani parketa. Sabonis ima sve što treba da namuči srpskog reprezentativca, a od zadnjih osam utakmica u njih šest je ubacio više od današnje margine. Jedna od njih je bila upravo protiv Denvera kada je postigao 18 poena, a u jedinoj u kojoj je išao u 'manje' imao je velikih problema s ličnim greškama, pa je i to možda razlog.

Izabrane vesti

BEM ADEBAJO (broj poena (15,5), tip više, kvota 1,85)
Kladiti se na 'više' poena za Adebaja u januaru je bila jako dobra stvar. Centar Majamija igra u jako dobroj formi, a i u onim utakmicama u kojima nije prešao današnju marginu najmanji broj poena mu je bio 14. Majami bi mogao preko njega imati prednost u igri protiv San Antonija, a koliko bi mu Spursi mogli ostaviti prostora govori i podatak da je u njihovoj međusobnoj utakmici od pre nekoliko dana Adebajo imao najviše pokušaja na šutu (15) u celom mesecu. Doduše, imao je i najlošije šutersko veče (40%, druga najmanja u januaru je bila 62,5%) i ubacio tih spomenutih 14 poena, ali mi računamo da će danas biti nešto precizniji.

DEDŽONTE MAREJ (broj poena (10,5), tip manje, kvota 1,85)
Nije se lako kladiti na manje poena bilo kojeg NBA startera na ovoj margini, ali nekoliko je razloga za ovaj predlog: Marej stvarno ne igra dobro, odnosno sklon je oscilacijama i u sezoni je na proseku od samo 10,2 poena; Spursi igraju protiv Majamija koji ima sjajnu odbranu na bekovima, pa će Marej imati dosta problema; Marej i kada jeste u formi nije veliki šuter - ove sezone nije niti jednom ubacio više od 19 poena; uz sve to Marej je i malo povređen, pa postoji mogućnost i da neće igrati današnju utakmicu.

VIL BARTON (broj poena (18,5), tip više, kvota 1,85)
Džamal Marej i Pol Mislap su povređeni i neće igrati večerašnju utakmicu, upitan je i Geri Heris, a to znači da će ostali igrači Denvera morati da 'povuku'. Nagetsi imaju jako širok roster, Nikola Jokić će biti u centru pažnje, ali mi se ipak odlučujemo da se kladimo na Bartona koji bi mogao da ima više prostora na spoljnim pozicijama nego Jokić na unutrašnjim. A uz to je Barton u prošloj utakmici postigao 31 poen.

NBA VEČERAS

Nedelja
21.00: (2,15) San Antonio (12,5) Majami (1,85)

Ponedeljak
02.00: (1,80) Denver (12,5) Indijana (2,25)

Napomena: Kvote su podložne promenama

ZAPADNA KONFERENCIJA

ISTOČNA KONFERENCIJA

Piše: Emir FULURIJA
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara