NBA VEČERAS: Ko će u plus, a ko u minus

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 15:02

Spremili smo nekoliko tipova

Sinoć je NBA liga bila u znaku prve utakmice Zajona Vilijamsona, a večeras su na rasporedu tri utakmice – Klivlend protiv Vašingtona, Bruklin protiv Lejkersa, a Portland protiv Dalasa.

DAVIS BERTANS (broj poena (1,85), tip više, kvota 1,85)

Izabrane vesti

Bertans je jedno od najugodnijih iznenađenja NBA lige ove sezone. San Antonio ga je doslovno morao poslati u Vašington, a on je iskoristio priliku da su Vizardsi u sezoni u kojoj nemaju nikakve ambicije pa se nametnuo kao odličan šuter sa 15,3 poena po utakmici uz sjajnih 42,4% šuta za tri poena. Bertans je sinoć bio sjajan protiv Majamija, postigao 24 poena, a verujemo kako će dobru formu nastaviti i protiv Klivlenda koji se nalazi u sličnoj situaciji kao i ašington – rezultat ne jure pa će sve biti opušteno i puno koševa. Baš onako kako Bertans voli i želi.

SPENSER DINVIDI (broj poena (17,5), tip više, kvota 1,70)

Nakon što se vratio Kajri Irving, Spenser Dinvidi igra po principu toplo-hladno, ali i dalje ima dobar učinak. Večeras bi utakmica protiv Lejkersa mogla biti 'topla', ponajviše iz razloga što postoji velika mogućnost da Irving propusti ovu utakmicu zbog lakše ozlede.

DEJMIAN LILARD (broj poena (29,5), tip više, kvota 1,75)

Plejmejker Portlanda je u zadnjih pet utakmica imao ovakav učinak: 30 poena, pa 25, 34, 34 i 61. To jasno govori u kakvoj se formi on nalazi, a s obzirom da Si-Džej MekKalum i dalje nije u ekipi Blejzersa, onda je jasno da će Lilard morati preuzeti stvar u svoje ruke. Portland ove sezone ne igra dobro, ali Lilard je fantastičan – postiže 27,9 poena po utakmici, što mu je najviše u karijeri, a spomenimo i kako je u dve ranije ovosezonske utakmice protiv Dalasa postigao 28 i 34 poena. I treća bi mogla biti u tom stilu.

KAJL KUZMA (broj poena (15,5), tip manje, kvota 1,95)

Kuzma bi trebalo da bude treća opcija u Lejkersima, ali njegove igre nisu stabilne. Previše puta je on ubacio manje od 10 poena, a posebno je loš kada su zdravi i Lebron Džejms i Entoni Dejvis. Večeras je takav slučaj pa mislimo kako je ova margina malo prevelika za njega, a posebno ćemo naglasiti kako je on u zadnjih pet utakmica samo jednom postigao više od 13 poena.

Piše: Emir FULURIJA
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara