NBA VEČERAS: Embid se vraća u Gasolov zadnji džep, Mela jurimo u plus

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.12.19. | 15:24

Probajte i sa Vilijamsom i Markanenom - trebalo bi da se isplati

Nedeljni NBA program uvek je zanimljiv i za gledatelje u Evropi jer nudi nekoliko utakmica u nama prihvatljivim terminima. Tako ćemo večeras od 21 sat moći gledati Nikolu Jokića i njegov Denver na gostovanju kod Bruklina, a u 22 počinje utakmica između Šarlota i Atlante. Za one koji baš ne moraju jako rano sutra biti na poslu preporučujemo da pogledaju utakmicu između Filadelfije i Toronta koja počinje u ponoć, baš kao i utakmice Majami – Čikago, te Vašington – Klipers. Kasnije se igraju utakmice Dalas – Sakramento, Portland – Oklahoma i Lejkers – Minesota. Iz ovog programa mi smo, kao i inače, izabrali četiri predloga za klađenje...

LAURI MARKANEN (broj poena (15,5), tip više, kvota 1,85)

Izabrane vesti

Navijači Čikaga na neki su način već digli ruke od sezone u kojoj su do sada doživeli puno razočaranja, a jedno od njih je bila i forma Laurija Markanena. Finac na početku sezone nije izgledao ni izbliza kao 'nova verzija Novickog' kako su mu lani mnogi tepali, a osim što nije bio uspešan u ulazima pod koš, izgubio je i samopouzdanje na spoljnom šutu pa je izgledao dosta loše. No, u poslednje vreme se Markanen malo pribrao, povezao je poslednje tri utakmice u kojima je igrao dosta dobro i nekako nam se čini da hvata svoju prošlosezonsku formu. Čikago noćas nema gotovo pa nikakve šanse kod Majamija, ali Finac bi mogao da iskoristi činjenicu da je Hit u odbrani najslabiji upravo na poziciji četvorke. Ako bude igrao kao u prethodne tri utakmice, više poena ne bi smelo da izostane.

KARMELO ENTONI (broj poena (15,5,), tip više, kvota 1,85)

Nismo do sada imali Entonija na našim tiketima jer nismo imali poverenja u njegovu formu, ali nas je Melo razuverio. On stvarno igra dobro, a danas bi mogao ići iznad margine iz dva razloga – Portland igra protiv Oklahome kojoj Melo sigurno ima nešto da dokaže pošto je tamo izgledao jako loše. Uostalom, prošli put je protiv Tandera imao šut 9/11. Drugi razlog je taj što je Blejzersima povređen Rodni Hud što znači da je Portland ostao bez važne napadačke opcije pa će "njegove lopte" morati da se rasporede na ostale igrače. Dobiće nešto Lilard i Mekolum, ali dobiće nešto i Entoni.

LU VILIJAMS (broj poena (19,5), tip više, kvota 1,85)

Nema tu mnogo objašnjavanja – protiv Vošingtona se uvek isplati odigrati ponekog igrača jer Vizardsi primaju najviše poena u celoj ligi. Klipersi su igrali pre nekoliko dana protiv njih i ubacili im ukupno 150 poena. Vilijams je bio na 21, a kako je Vizardsima klupa posebno bolna tačka, onda bi i noćas mogao ići preko margine.

DŽOEL EMBID (broj poena (22,5), tip manje, kvota 1,85)

Embid nikako ne voli da igra protiv Toronta. Očigledno je bol nakon ispadanja iz plej-ofa prošle godine bila prevelika pa je u prvoj utakmici protiv Reptorsa ove sezone Embid ostao bez poena i sa šutem 0/11. Toronto igra žestoku odbranu na njemu, a iako smo svesni da će centar Filadelfije napraviti sve kako bi pokazao da je ta prošla utakmica bila samo prolazna slabost, mi više verujemo odbrambenom učinku Marka Gasola i Serža Ibake. Neće Embid ostati na nuli, ali ne bi trebao ni prebaciti marginu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara