NBA saigrač je bio prestrašen od Nikole Pekovića: Nikada nisam video da neko toliko pojede, nisam smeo da ga pitam za broj

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 10:39

Zek Levin otkriva kakav je utisak na njega ostavio korpulentni Crnogorac

Zek Levin je došao u NBA ligu 2014. godine kao 13. pik na draftu i igrač neverovatnih atletskih predispozicija koji će biti jedan od nosilaca igre u velikoj rekonstrukciji tima Minesote koja je tog leta ostala bez prve zvezde Kevina Lava.

Levin je u svlačionici Vukova zatekao neka poznata imena poput Rikija Rubija, Kevina Martina, tokom sezone se vratio i Kevin Garnet, ali najveći utisak na mladog rukija je ostavio crnogorski centar Nikola Peković kojem je to bila peta sezona u NBA ligi.

Izabrane vesti

NBA - KVOTE ZA OSVAJAČE

Iako je Peković u većem delu sezone bio povređen i odigrao je manje od polovine utakmica, Levin je bio impresioniran njegovom pojavom.
“Na koledžu sam nosio broj 14 i kada sam došao u klub, želeo sam da zadržim taj broj. Ali bio je u vlasništvu Pekovića. Nije mi padalo na pamet da ga tražim i uzeo sam broj osam. Kada sam trejdovan u Čikago, Robin Lopez je nosio broj osam. I lepo sam ga pitao. On je takođe veliki momak, ali ima prijateljski izgled. Pekovića nisam ni smeo da pitam, bio sam prestrašen od njegove pojave”, rekao je Levin u razgovoru za ESPN.

Levin je opisao i jedniu zanimljivu situaciju iz restorana da bi dočarao Pekovićevu fizičku spremu.
“Jednom sam sedeo sa Damjanom Rudežom u restoranu u Mineapolisu, a sto pored nas je bio Pek. Nikada nisam video da ljudsko biće naruči veću količinu hrane u restoranu. Hrana je samo dolazila i dolazila za njegov sto… Čovek je bio kao stena. Nije bio debeo, bio je kao stena sastavljena od mišića”.

Peković je odigrao 271 utakmica tokom šest sezona u Minesoti i prosečno je beležio 12,6 poena i 6,7 skokova po meču.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara