NBA PREDSEZONA Bogi i Beli raspoloženi, Bobi bez poena, Gudura i Jokić sitno

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 09:38

Alen Smailagić nije se nalazio u protokolu u porazu Golden Stejta od desetkovanih Lejkersa

Za tačno nedelju dana kreće najveći košarkaški cirkus - velika, prebogata i glamurozna NBA liga. A u njoj naši aduti - Nikola Jokić (Denver), Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica (obojica Sakramento), Bobi Marjanović (Dalas), Marko Gudurić (Memfis) i Alen Smajlagić (Golden Stejt).

Predsezona je u punom jeku, a sinoć je odigrano nekoliko utakmica i, što je posebno zanimljivo, igrali su svi gorenavedeni košarkaški, osim najmlađeg. Dobre partije sa Svetskog prvenstva Bogdan Bogdanović je nastavio i u dresu Kingsa koji su sa 128:115 pobedili Jutu u gostima. Najefikasniji u redovima Kraljeva bili su Bobi Hild sa 23 i Marvin Begli sa jednim manje poenom, dok je raspoloženi Bogi, koji nije bio u startnoj postavi, upisao 16 poena, pet skokova i čak osam asistencija za nešto manje od 29 minuta provedenih na parketu. Bjelica je takođe krenuo meč u Solt Lejk Sitiju sa klupe, a za 24 minuta u igripostigao je osam poena sa samo dva promašena šuta uz tri skoka. Sa druge strane parketa, Hrvat Bojan Bogdanović dao je takođe osam poena, uz po tri dodavanja i uhvaćenih lopti.

Izabrane vesti

Marko Gudurić je dao doprinos  u porazu njegovih Grizlija od Šarlota rezultatom 120:99, postigavši četiri poena, tri skoka i dve asistencije za skoro 20 minuta u meču.

Meveriksi, predvođeni novim paklenim duetom koji čine Luka Dončić i Kristaps Porzingis (Slovenac zabeležio 19 poena, 7 asistencija i 10 skokova, a Letonac 17 poena i 13 uhvaćenih lopti) savladali su lagano Oklahomu sa 107:70, koja je ušla u novi period nakon odlaska nezamenljivog Rasa Vestbruka u Hjuston. Bobi Marjanović je startovao sa klupe za Dalas, a za nešto manje od 10 minuta na parketu zabeležio je pet skokova u odbrani i jedan promašen šut.  

Naš najcenjeniji i svakako najplaćeniji košarkaš, Nikola Jokić nije blistao tokom 19 minuta provedenih u igri protiv Finiks Sansa postigavši samo četiri poena sa slabim šutom iz igre (2-4 za dva, 0-2 za tri). Najefikasniji u redovima Nagetsa bio je pridošlica iz Oklahome Džerami Grant koji je upisao 22 poena, dok je kod Sansa očekivano dominantan bio Deandre Ajton sa 14.

U derbiju Kalifornije Lejkersi su, i pored toga što  im u timu nije bilo Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa, Kajla Kuzme, Demarkusa Kazinsa i Redžona Ronda bili bolji od Voriorsa rezultatom 104:98. Najefikasniji u redovima tima iz Los Anđelesa sa 22 poena je bio Zek Norvel, dok se Stef Kari sa 17 poena izdvojio kod Golden Stejta. Trener Voriorsa Stiv Ker na ovom meču nije računao, između ostalih na Kleja Tompsona, Drejmonda Grina, ali i povređenog Alena Smailagića.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara