Boban Marjanović (©AFP)
Boban Marjanović (©AFP)

Navijači hoće Bobija, Kid ima sve manje sluha: Može da igra, spreman je, ali trenutno je teško

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 12:39

"U ligi se sve više igra sa niskim petorkama i sve je teže za njega", rekao je trener Dalasa po pitanju Marjanovićeve minutaže

Često se u Amerikan Erlajns Centru ori na tribinama: "Hoćemo Bobana!". Srpski centar je i u Dalasu miljenik navijača, ali u poslednje vreme ga sve manje ima na parketu. Od 27. decembra Boban Marjanović je upisao svega tri nastupa i na terenu proveo četiri minuta i 47 sekundi... Džejson Kid se potrudio da objasni zašto ne koristi Srbina češće i istakao da je za gorostasa iz Boljevca sve teže da nađe mesto u NBA ligi. Tvrdi ipak da će dobiti priliku.

Igra Marjanović šestu sezonu u najjačoj konkurenciji na svetu. Upisao je od starta takmičarske godine 19 nastupa, ali u 2022. godini gotovo da ga nema u igri. Dokazao je da može da napravi razliku, da ima neverovatan osećaj za igrača njegovih fizičkih predispozicija, navežbao je do određene mere i šut sa distance, počeo da pogađa trojke, ali ni to nije dovoljno da dobije ozbiljniju ulogu kod Kida.

Izabrane vesti

Igra se u NBA sve više udaljava od reketa, šutevi sa distance postali su glavno napadačko oružje, a u odbranama se teži ka niskim petorkama, koje su sposobne da preuzimaju, krpe rupe i bolje trče tranziciju. U takvim okolnostima nema puno prostora za 224 centimetra visokog srpskog košarkaša.

Tako je i Kid pokušao da objasni zašto ne koristi u većoj meri Bobija. Tvrdi da je sa Marjanovićem sve u redu, ali...

"Može da igra, uvek je bio spreman da pomogne kada je potrebno. Savršen je primer istinskog profesionalca. Ne igra, ali uvek je spreman kada ga prozovem. Pritom obavlja sav dodatan posao. Često poslednji završava treninge. Dobrog je raspoloženja. Biće prilike da zaigra i pomogne nam da dođemo do pobede, ali ne mogu da kažem kad. U ligi se sve više igra sa niskim petorkama i sve je teže za njega", rekao je trener Maveriksa.

Iako nema ozbiljniju igračku ulogu u timu, Boban Marjanović je minulog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa Dalasom težak 7.000.000 dolara. U odličnim odnosima je sa Lukom Dončićem, obožavan je od strane saigrača i Mavsi nisu dvaput razmišljali kada je došao trenutak da se priča o nastavku saradnje. Znao je ozbiljno da povuče i u plej-ofu, centar njegove visine može ofanzivno da napravi ozbiljnu razliku u današnjim okolnostima, ali zato ima problema u odbrani da izađe na kraj sa nižim i okretnijim centrima, koji se često izvlače na spoljne pozicije i sposobni su da pogode van linije za tri poena.

Mavsi predvođeni Dončićem u finišu ligaškog dela ulaze sa petog mesta na tabeli i učinkom 45-28. Sa Jutom se bore za četvrtu poziciju i prednost domaćeg terena u plej-ofu.


tagovi

Dalas MaveriksBoban MarjanovićDžejson KidLuka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara