Stanković: Čovek kao ja nikada ne potpisuje remi, Savo ne može da me iznenadi

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.02.20. | 16:26

„Znam svih 11 startera“

Pritisak je postojao pred prvi trening, sigurno i pre zvaničnog debija, zatim i pred preliminarni izlazak iz tunela Marakane uoči susreta sa Vojvodinom. Ali on je nemerljiv u odnosu na sve što čeka Dejana Stankovića pre, za vreme i posle 162. večitog derbija. Sutra polaže prvi veliki test u kratkotrajnoj trenerskoj karijeri, iako ušuškan u prednost od 11 bodova, mladi stručnjak zna da njegov tim nema pravo na grešku. Makar što se tiče motivacije, agresije i načina na koji će se suprotstaviti izazivaču…

Jer nema bolje prilike da se još jednom demonstrira superiornost usrpskom fudbalu od sudara sa Partizanom. Prvu šansu u septembru prošle godine Crvena zvezda je propustila i zbog toga ima taj mnogo puta pominjan pritisak personifikovan kroz želju navijača da se pod obavezno savlada tim Save Miloševića. Stankoviću će u Beogradu podršku tokom velikog ispita pružati i najmlađi sin Aleksandar, prisutan ovog popodneva u medija centru Marakane.
Pričali smo o tome. Ima treme, ali ništa specijalnije u odnosu na Čukarički, Vojvodinu ili Inđiju. Možda se ulazi u malo sitnije detalje. Najvažnije je da sam oran za utakmicu i jedva čekam da utakmica počne“, poručio je Dejan Stanković.

Izabrane vesti

Navijači oba kluba se nadaju pobedi. Ali su jedinstveni u stavu da žele bolji fudbal. Prethodnih godina uglavnom smo gledali taktička nadmurivanja, gde je jedna od dve ekipe ostajala dužna.
Mnogo je lepo pričaati kao navijač. Hoćemo golove, hoćemo lep fudbal. Ali treba da dođete na našu stranu. Mora da bude taktike, ponekad malo više taktike. Ovo je najvažniji poziv za ovaj tim. Mi ćemo da se odazivamo pozivu“.

Spontano se Dejan Stanković prisetio prethodnog derbija. Tada je samo bio navijač. I nije bio tako oštar prema prethodniku Vladanu Milojeviću kao veći deo zvezdaške javnosti.
Gde god odem svi pričaju kako Zvezda nije igrala dobro poslednji i onaj tamo derbi. A opet Zvezda ima vrhunsku sezonu, i što se tiče Evrope i prvenstva. Zvezda je imala pola sata fenomenalne igre u Humskoj. I onda se sve promenilo. Odlučila je sitnica, loša povratna lopta. To je ta sitnica. A sitnice donose prevagu u ovakvim utakmicama. Ja sam perfekcionista i zato ću na sitnicama insistirati“.

Debitovaće Dejan Stanković kao trener u večitom derbiju, ali se očekuje da igru crveno-belih nose klinci iz škole, takođe igrači koji se susreću prvi put sa mirisom večitog derbija.
Ja sam više srećan nego oni. Videćemo ko će od njih istrčati na teren. Oni treba da uživaju sutra. Kao i ja, jer debituju i ostaće im to za ceo život. Derbi je to, to im je dovoljna motivacija“.

Crvenoj zvezdi odgovara i remi.
Ne bih bio zadovoljan takvim ishodom. Jer se to krši sa moji karakterom. Ne potpisujem remi. Hoću da igram kako ja želim, pa neka me rezultat demantuje“.

gallery

Ponovio je mladi stručnjak da je za njega susret između Crvene zvezde i Partizana mnogo više od milanskog i rimskog derbija.
Nema poređenja. Igrao sam milanski, rimski i beogradski derbi. U Milanu je spektakl, u Rimu je tenzija. Ne izlazi se iz kuće dve sedmice pre i posle utakmice. Ovde ima najviše emocija, ovo je najveća svetinja. Igraš prvo derbi sa Partizanom kao navijač, kao igrač i onda sad kao trener“.

Upitan je da li Savo Milošević može da ga iznenadi.
Mislim da ne može, uz poštovanje prema svemu što je uradio kao trener“.

Stanković nema više dileme što se tiče startne postave. Čini se da je u prethodnom periodu povređeni Ričmond Boaći spreman.
Znam 11 od 11 startera. Dobra stvar je da sve igrače imam na broju. Biću na slatkim mukama što se tiče prvog tima, kao i momaka koji će biti na klupi“, poručio je strateg crveno-belih.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara