Naneli i Obradović (© Star sport)
Naneli i Obradović (© Star sport)

Naneli se ne vraća u Partizan, Smit takođe daleko

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 15:57

Remont ekipe Željka Obradovića je skoro pa završen, čekaju se nova pojačanja

Iako se već suštinski naziralo da se Džejms Naneli neće vraćati u Partizan treću sezonu, u klubu su ostavljali vrata donekle otvorena za preokret, ali sada je jasno da od toga neće biti ništa. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, sjajni američki krilni košarka Džejms Naneli pronaći će novi angažman u Evroligi naredne sezone. Klub iz Humske će tako kompletirati potpuni remont tima u odnosu na prošlu sezonu koja nije bila uspešna.

Pronalazak novog kluba ne bi trebalo da bude problem sa Nanelija s obzirom na ono što je prikazao prethodne dve sezone u crno-belom dresu. U tom periodu bio je jedan od najboljih igrača kod Željka Obradovića, ako ne i najbolji, posebno prošle sezone kada je često vukao ekipu na svojim plećama. Brojke to i pokazuju, jedino ostaje žal kako se čitava epizoda Nanelija i Partizana okončala - incidentom u Areni sa Stefanom Lazarevićem iz Crvene zvezde. Posle toga Obradović nije koristio Nanelija, potom je odlučio da je krilni igrač višak u Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Na kraju će se najviše pamtiti šutevi koje je Naneli pogađao koji su znali da preokrenu sezonu. Od Efesa, Splita i mnogih drugih... Sada će to isto da pokuša da uradi u nekom drugom klubu, a šuška se da bi mogao ponovo u Italiju, navodno su zainteresovani Milano i Virtus Bolonja.

Time je skoro pa u potpunosti kompletiran remont tima. Svi iz prošle sezone su napustili klub osim Balše Koprivice, a ostaje još eventualno koji promil šanse da se Džejlin Smit vrati, ali znatno realnije je da i on potraži novi angažman. To znači da su klub iz Humske napustili Kevin Panter (Barselona), Zek Ledej (Olimpija Milano), Alen Smailagić (Žalgiris), Pi Džej Doužer (Minesota), Frenk Kaminski (bez kluba), Danilo Anđušić (Dubai), Uroš Trifunović (bez kluba), Ognjen Jaramaz (pominje se CSKA),Mateuš Ponitka (bez kluba) i Aleksa Avramović (pominje se Makabi).

Naravno nismo zaboravili ni na Bruna Kabokla, ali tu su stvari izrazito zamršene i čeka se rasplet. Doduše, zaista bi bilo veliko iznenađenje da ga ponovo vidimo na parketu u crno-belom dresu.

Do sada je Partizan Mozzart Bet doveo Vanju MarinkovićaFrenka Nilikinu i Gabrijela Lundberga. Stiže još veliki broj novih lica koja su dogovorena i treba da budu ozvaničena. To su: Isak Bonga, Sterling BraunMario NakićArijan LakićTajrik Džons i Ajzea Majk.



tagovi

KK PartizanABA ligaDžejms Naneli

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara