Monti Vilijams (AFP)
Monti Vilijams (AFP)

Najplaćeniji trener u NBA ligi dobio otkaz

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.06.24. | 00:57

Pistonsi otpustili Montija Vilijamsa

Monti Vilijams više nije trener Detroita pošto je dobio otkaz već nakon prve godine šestogodišnjeg ugovora vrednog 76,5 miliona dolara.

Pistonsi su prošlu sezonu u NBA završili sa najlošijim učinkom među 30 klubova (14-68), što je ujedno i najgori rezultat u istoriji franšize. Ostvarili su u toku godine negativnu seriju od 28 poraza zaredom. U poslednjih pet sezona nisu se ni približili plasmanu u plej-of pošto nikada nisu prešli granicu od 23 pobede. Sveukupno su od sezone 2008/09 samo tri puta ušli u plej-of i svaki put su eliminisani odmah na startu.

Izabrane vesti

Vilijams je proveo četiri godine u Finiksu pre nego što je došao u Detroit koji mu je dao rekordan ugovor. Isti on nije nimalo opravdao iako je u Mičigen došao sa ozbiljnom reputacijom s obzirom da je 2021. sa Sansima igrao finale NBA lige u kojem je poražen od Milvokija. Takođe je godinu dana kasnije proglašen za trenera godine.

Vlasnik tima Tom Gors je doneo odluku da otpusti Vilijamsa, a predsedniku košarkaških operacija Trajanu Langdonu poverio zadatak da pronađe novog.


tagovi

NBA ligaMonti VilijamsDetroit Pistons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara