Lebron i Broni (©AFP)
Lebron i Broni (©AFP)

Najki gura Bronija u tim za naredne Olimpijske igre!?

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.24. | 12:23

Barem tako tvrde glasine preko Atlantika

Svašta smo mogli da očekujemo iz NBA miljea, međutim vesti, tačnije spekulacije koje sada stižu sa druge strane Atlantika su neverovatne.

S obzirom da se neka od najvećih imena američke košarke, poput Lebrona Džejmsa i Stefa Karija, približavaju penziji, počele su da se kovitlaju spekulacije o njihovim naslednicima. I jedno ime izaziva više buke od drugih: Broni Džejms, sin samog "Kralja".

Izabrane vesti

Najki, jedna od najuticajnijih sila u košarci, mogao bi da odigra veliku ulogu u povećanju Bronijevih olimpijskih šansi. Mlada zvezda, koja je već potpisala veliki ugovor sa Najkijem, možda će pronaći brz put do nacionalnog dres, ako je verovati pojedinim analitičarima i insajderima.

Sa Lebronom i Karijem, koji imaju 39, odnosno 36 godina, koji verovatno napuštaju olimpijsku pozornicu nakon trijumfa u Parizu, potreban je novi talenat da popuni nastalu prazninu. Čini se da će igrači poput Entonija Edvardsa i Tajrisa Haliburtona skoro sigurno naći mesto u timu ako zadrže trenutni nivo. Međutim, bivša NBA zvezda Gilbert Arenas ima nekoliko predloga, uključujući Bronija.

Tokom svog podkasta, Arenas je procenio potencijalnu postavu sledećeg Drim Tima. On je pomenuo zvezde poput Džaa Moranta i Zajona Vilijamsona kao kandidate za OI 2028, međutim nisu izvesni za mesto među 12.

"Morantu, kojeg muče problemi van terena, uključujući suspenziju zbog vitlanja vatrenim oružjem na društvenim mrežama, trebaće "četiri godine čistoće" da bi se razmotrio za tim. Takođe, Zajonovi zdravstveni problemi su ga sprečili da završi jednu celu NBA sezonu, što je izazvalo sumnju u njegovu budućnost", istakao je Arenas.

Džejlen Braun, uprkos tome što je proglašen za MVP-a poslednjeg NBA finala, takođe se nalazi u neizvesnoj poziciji za 2028. Njegov zategnut odnos sa Najkijem navodno ga je koštao mesta u timu za Pariz.

Upravo ovaj rascep sa brendom je ono što je otvorilo vrata Broniju Džejmsu, kojeg Najki snažno podržava da potencijalno zauzme Braunovo mesto u sledećoj olimpijskoj postavi.

I veliko pitanje koje svi imaju na umu: da li će Lebron Džejms odložiti svoje penzionisanje za jedinstvenu priliku da deli teren sa svojim sinom na Olimpijskim igrama 2028.? Samo će vreme pokazati, ali sa Najkijevom podrškom i sve većom bukom oko Bronija, ta mogućnost izgleda realnija nego ikad.


tagovi

Lebron DžejmsBroni DžejmsNajki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara