Najjednostavnije moguće: Kad se lomi, dajte loptu Jokiću! Za četvrtinu 21 poen, plus koš za pobedu u Dalasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.01.20. | 08:55

Smailagić upisao deset poena, Vučević brojao do 29, Džejms Harden „promašio okean“ i dobacio do 41

Dajte loptu Nikoli Jokiću – on će dati koš. Nema jednostavnijeg recepta za Denver, niti slađe pobede od one ostvarene poslednjim šutem na utakmici. Tim iz Kolorada dobio je derbi večeri u Amerikan erlajns centru najviše zahvaljujući srpskom reprezentativcu. Izjednačeni derbi rešen je 7.9 sekundi pre kraja kad se Jokić naslonio na fizički slabijeg Dorjana Finija Smita i položio za konačnih 107:106.

U preostalom vremenu teksaški tim se dodavao, tražio odgovarajuću poziciju za šut, ne shvatajući da vreme curi, pa je lopta završila u autu, a Nagetsi turneju od pet gostovanja okonačli drugim uzastopni, a trećim ukupno slavljem u tom periodu.
Jokić je igrač na koga idu odlučujuće akcije. S razlogom je kandidat za MVP nagradu. Kad je utakmica pri kraju lopta je u njegovim rukama, znate da će da odigra valjano. Ovoga puta je pogodio za pobedu“, hvalio je posle meča dugajliju iz Sombora trener Majkl Meloun.

Izabrane vesti

Opravdano, jer je Nikola Jokić u odstuvu Pola Milsapa i Vila Bartona najviše povukao i kad se utakmica lomila bio tas na vagi koji je pretegao na stranu Denvera. Posle ne baš pohvalnog prvog poluvremena u kome je postigao samo sedam poena, raspucao se u nastavku i samo u trećoj četvrtini sasuo rafal od 21 poena. Od toga četiri trojke! Plus, na kraju susreta koš za pobedu.

Utakmicu je završio sa 33 poena (iz gre je šutirao 12 od 20) sedam asistencija i šest skokova i potvrdio da se nalazi u sjajno formi, jer je pre dva dana Atlanti spakovao 47 poena. Taman da Denver sačuva drugu poziciju na tabeli Zapadne konferencije NBA lige, pošto zahuktali Hjuston sve više preti.

U timu Dalasa, po običaju, najefikasniji je bio Luka Dončić. Slovenac je davao ton igri svojoj ekipi, koja je dugo imala prednost – ne veliku, ali ipak prednost – međutim, na kraju je morao da čestita Jokiću. Koliko je dobro igrao bivši as Reala svedoči podatdak da mu je samo jedna uhvaćena lopta nedostajala za tripl-dabl. Meč je okončao sa 27 poena (11 od 24), deset asistencija i devet skokova.

Lider Istočne konferencije prošetao se kroz San Francisko i naneo Golden Stejtu šesti uzastopni poraz. Milvoki je do šeste pobede u minulih sedam utakmica još jednom predovdio Janis Adetokunbo, dabl-dabl učinkom (30 poena, 12 skokova). Srbin Alen Smailagić sve više skreće pažnju na sebe u dresu Ratnika. Trener mu daje šansu, a on je koristi pa je za 11 i po minuta na parketu postiao deset poena (četiri od sedam) i zabeležio četiri skoka. Tih deset poena su mu rekord karijere na terenima NBA lige, otkako je prekomandovan iz Razvojne lige. Zasad, jer se tek zaleto.

Džejms Harden je ubacio čak 41 poen, ostvario tripl-dabl, pošto je dodao po deset skokova i asistencija, ali je imao generalno užasno šutersko veče. Iz igre je pogodio samo devet od 34 ispaljena hica. Čak 25 promašaja nikako ne ide uz status jednog od dominantnijih košarkaša lige. Zato je slobodna bacanja šutirao 19 od 23. Sjajnog konkurenta imao je u liku Trea Janga, koji je takođe zabeležio tril-dabl (42 poena, 13 skokova, 10 asistencija), ali to nije bilo dovoljno Atlanti.

Od ostalih mečeva u noći između srede i četvrtka valja pomenuti da je Crnogorac Nikola Vučević dominirao pod košem Orlanda, upisao je 29 poena i devet skokova i bio najzaslužniji za očekivano slavlje nad Vašingtonom.

NBA LIGA, REZULTATI

Boston – San Antonio 114:129
/Hejvord 18 – Derozan 30/

Šarlot – Toronto 110:112 (100:100)
/Rozije 27 – Dejvis 23/

Indijana – Majami 108:122
/Sabonis 27 – Hero 19/

Orlando – Vašington 123:89
/Vučević 29 – Braun 18/

Atlanta – Hjuston 115:122
/Jang 42 – Harden 41/

Dalas – Denver 106:107
/Dončić 27 – Jokić 30/

Nju Orleans – Čikago 123:108
/Ingram 29 – Lavin 32/

Juta – Njujork 128:104
/Bogdanović 20 – Entilikina 16/

Golden Stejt – Milvoki 98:107
/Burks 19 – Adetokunbo 30/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara