Najboljih 40 minuta u sezoni kao otvorena pretnja Asvelu

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.11.19. | 14:11

Obećavaju partije Berona i Brauna, kao i potpuni poovratak u ritam Džejmsa Gista

Crvena zvezda je protiv Igoke odigrala najbolji meč ove sezone i napravila najbolju moguću uvertiru okršaja sa Asvelom u Evroligi (petak, 19.00). U ekipi srpskog i regionalnog šampiona je sve štimalo - šut je bio besprekoran, dominacija pod obručima gotovo surova, a se to upotpunila je odlična igra u odbrani, koja je potpuno ubila u pojam ekipu iz Aleksandrovca.

Bili Beron je bio na vrhuncu svojih šuterskih sposobnosti, čime je dodatno nadogradio svoju formu, koja je u usponu u poslednjih nekoliko utakmica, pa je s razlogom proglašen najboljim igračem 6. kola regionalnog takmičenja. Odlični Amerikanac postigao je 19 poena (5/8) za tri, a nije se libio ni da razigra ostale igrače, pa je ostao na korak od dabl-dabl učnika, pošto je zabeležio devet asistencija.

Izabrane vesti

Ipak, pravo osveženje za navijače srpskog šampiona predstavljala je partija Lorenza Brauna. Opravdano kritikovani plejmejker Crvene zvezde konačno je ušao u pravu ulogu organizatora igre srpskog šampiona. Postigao je 13 poena, a što je najvažnije imao je i osam asistencija. Odlično je rukovodio ekipom, a ogroman doprinos dao je i u odbrani, gde je svojim brzim rukama ukrao tri lopte protivničkim igračima.

Sada je trenutak da američki plejmejker podigne standarde i u Evroligi. Da bi to moglo i da se dogodi bilo je jasno i u protekla tri meča, gde je protiv Efesa, Himkija i Reala imao prosek od 14 postignutih poena i 5,6 asistencija. Slična je situacija i sa Beronom, koji je protiv Himkija i Reala ubacio po 17 poena i sada bi mogao da postane nerešiva i za odlični francuski tim. Asvel je pobedom nad CSKA iz Moskve u prošlom kolu pokazao da dosadašni učinak u Evroligi nikako nije plod slučajnosti.
"
Uvek posle evroligaške utakmice, nakon bilo kog poraza, teško je vratiti se. Imali smo problema u pripremi utakmice sa Igokeom, ali sam zadovoljan kako smo izgledali, bili koncentrisani i kako smo od početka poštovali zadatke. Igrali smo dobru odbranu, dizali smo formu u toku pripreme utakmice i mislim da smo sve ispoštovali. U Igokei se dešavaju promene, trenerske i igračke. Mi znamo da su ekipe koje se bore za svaku pobedu u ABA ligi opasne. Sa malo potcenjivanja može da ispadne svašta", istakao je Gavrilović nakon sinoćnog meča u dvorani Aleksandar Nikolić.

Čini se da je upravo debitant u samostalnom trenerskom poslu uspeo da ohladi "vruć krompir" koji mu je bačen u ruke nakon odlaska Milana Tomića i deluje da sada u potpunosti vlada situacijom. Tokom dosadašnjih mečeva u Evroligi nagovestio je da je u stanju da parira najboljim trenerima na Starom kontinentu, ali je imao tu nesreću da ima dosta problema sa povređenim igračima. Sada kada je situacija u igračkom kadru nešto bolja, njegove taktičke zamisli bi mogle da budu materijalizovane na terenu.

Ohrabrenje u utakmici sa Igokeom predstavljala je i rola Džejmsa Gista, koji je za nešto više od 16 minuta igre ubacio 13 poena i sakupio šest skokova pod obručima, posle čega ga je Gavrilović sačuvao za meč sa Asvelom. Čini se da je sjajni centar raskrstio sa sitnim povredama i da bi mogao da bude ključan igrač protiv francuskog kluba. Nove dragocene minuta iskoristio je i Ognjen Kuzmić, koji je bio nepogrešiv iz igre (5/5).

Pobeda u ovom meču bila dragocena za crveno-bele, jer bi tako održali korak sa ekipama koje jure plasman u TOP 8 fazu takmičanja. U slučaju novog poraza, taj zaostatak bi postao prilično veliki, a samim tim i izuzetno teško dostižan, s obzrom da slede dva gostovanja u elitnom takmičenju. Takođe, slavlje u ovom meču bi predstavljalo i idealnu uvertiru za večiti derbi sa Partizanom, koji je na programu već u nedelju od 20 časova u Beogradskoj areni.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara