Jokić i Meloun (© AFP)
Jokić i Meloun (© AFP)

Nagetsi otvoreno pričali o ciljevima: Moramo da okupimo šampionski tim oko Jokića

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.22. | 20:12

"Najbitnije leto je pred nama od kako sam dođao u klub. Imamo igrača kakav je Jokić, imamo period kada možemo da uradimo nešto", rekao je Majk Meloun

Završena je još jedna sezona Denver Nagetsa, Nikola Jokić je dominirao, toliko da se samo čeka da ponovo bude ozvaničen kao MVP lige, ali zato Nagetsi ponovo nisu bili u stanju da budu konkurentni za titulu. Jednostavno, Srbin nije mogao sam protiv svih. U prvoj rundi plej-ofa Golden Stejt je bio neuporedivo bolji. Potrebna je pomoć Somborcu, a to je baš ono što uprava kluba želi da uradi na leto. Da dovede igrače koji će se uklopiti sa Jokićem, sve sa ciljem da se napadne titula. Ovo je otvoreno istakao trener Majk Meloun koji je razgovarao sa novinarima.

Nije puno odmaklo od konferencije kada se Meloun dotakao Jokića.

Izabrane vesti

"Moramo da kapitalizujemo kada imamo specijalnog igrača kao što je Nikola", rekao je trener Nagetsa i odmah dodao:

"Najbitnije leto je pred nama od kako sam dođao u klub. Imamo igrača kakav je Jokić, imamo period kada možemo da uradimo nešto, glavni je cilj da okružimo Nikolu sa igračima koji mogu da pomognu".

Upitan je trener šta Jokić može da unapredi za narednu sezonu?

"Mora da pronađe svoj glas u svlačioni i na terenu još više. On može da bude odličan vođa".

Medijima se obratio i generalni menadžer Kelvin But. Imao je istu ideju kao i trener.

"Dovoljno je da pogledate košarku pet minuta da biste videli da Jokić voli kada je okružen dobrim šuterima", rekao je But.

Jasno je na čemu Nagetsi kao tim moraju da rade.

"Izgubljene lopte su veliki problem, odbrana jedan na jedan, čuvanje reketa, moramo da popravimo taj segment. Ne možete toliko propuštati ispod obračuna kao što smo mi ove sezone i očekivati da budete elitna odbrana", nastavio je Meloun.

Kao što je poznato Nagetsi ove sezone nisu mogli da računaju na Džamala Mareja i Majkla Portera juniora. Obojica su imali teške povrede, ali će se oporaviti za početak naredne sezone.

"Ne možemo odmah da očekujemo da budu maksimalno spremni, moramo da idemo postepeno kada su njih dvojica u pitanju".

Što se tiče ostalih igrača. Ostin Rivers je velika želja da ostane i naredne sezone, a biće obavljen razgovor sa Demarkusom Kazinsom.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMajk Meloun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara