Stefan Lazarević (© KK FMP)
Stefan Lazarević (© KK FMP)

Na starom i poznatom mestu: Lazarević ponovo Panter

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 15:55

Srpski košarkaš napustio Zvezdu i pojačao FMP

Napustio je srpski košarkaš Stefan Lazarević (28) redove Crvene zvezde, ali će i dalje biti deo ABA lige. Zanimljivo je i da mu neće biti neophodan period za adaptaciju na novi klub, pošto se samo vratio na staro i poznato mesto – u tabor FMP-a.

Upravo je Lazarević u četi iz Železnika stekao punu afirmaciju, pogotovu na seniorskom nivou. Kako je i njegov novi-stari klub naglasio prilikom predstavljanja, on je u sezoni 2016/2017 sa svega 20 leta imao u proseku više od 20 minuta na parketima širom regiona. Koliko mu je prijala značajnija uloga, bilo je primetno i po partijama. Naime, već tokom narednog izdanja ABA lige prosečno je beležio 10,8 poena uz 4,9 skokova po meču.

Izabrane vesti

Podsećanja radi, Lazarević, koji po potrebi pokriva pozicije beka i krila, zvanično se "preselio" u Crvenu zvezdu septembra 2017, kada je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom države. Prethodno je tri sezone nastupao za popularne Pantere, iako je i u tom periodu bio član čuvene ekipe sa Malog Kalemegdana.

Tokom mandata u Crvenoj zvezdi osvajao je pehare u Jadranskoj ligi, nacionalnom prvenstvu i Kupu Radivoja Koraća. Ono što može da raduje i trenera FMP-a Sašu Nikitovića je neprocenljivo iskustvo igranja evroligaških utakmica. Pretpostavlja se da bi to ujedno trebalo da bude i najveća korist za tim u kojoj će prednjačiti mlade snage. Osim nastupa u ABA ligi, Lazarević će uzeti učešće i u FIBA Ligi šampiona.

"Veliki borac na terenu, a po mnogima ocenama i jedan od najboljih defanzivaca na svojoj poziciji koje Srbija ima", pohvalio se FMP na društvenoj mreži Instagram.


tagovi

Stefan LazarevićKK Crvena zvezdaKK FMPABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara