MZT sprema tim za ABA 2: Zadržali braću, doveli Amerikanca

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.07.24. | 19:01

Tim iz Skoplja okuplja novi tim

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Makedonski košarkaški šampion MZT Skopje Aerodrom u novoj sezoni igraće u regionalnoj ABA 2 ligi, već kroji novi tim za izazove i angažovali su prvo letnje pojačanje.

Izabrane vesti

Novi član MZT Skoplje je Amerikanac Brendon Slej (27 godina, 178 cm). Reč je o iskusnom bek sa petogodišnjim evropskim iskustvom i dvocifrenim prosekom u svakom od timova za koje je igrao. Dobro poznaje prilike u regionu, s obzirom na to da je prošlu sezonu proveo u dresu Podgorice, u kojoj je prosečno beležio skoro 15 poena.

Slaj je prethodno dve godine igrao u Gruziji u timovima Vere i Tbilisija, a potom je bio deo rumunskog tima Targu Jiu i finskog KTP Basketball-a. Pre ovog transfera, makedonski košarkaški šampion je obnovio ugovore sa braćom Damjanom i Vojdanom Stojanovskim. Blizanci, koji imaju 36 godina, i dalje će biti glavni deo skeleta tima.

Aktuelni ugovor sa MZT Skoplje imaju i Bojan Krstevski, Marin Petkov, Andrej Andonoski i Marko Milovanović, a u narednom periodu očekuje se dovođenje novih domaćih i stranih imena. Od srpskih košarkaša MZT je napustio Dušan Tanasković koji je prešao u Megu

Piše: Martin Tanaskovski


tagovi

MZTABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara