Muški otpor FMP-a, ali ipak nedovoljan za Cedevitu

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 21:40

Tim Slavena Rimca slavio s 93:89

Sutra jeste večiti derbi, ali je i susret Cedevita Olimpije i FMP-a veliki derbi ovog kola ako gledamo tabelu. Radi se o dve ekipe koje su uz Budućnost do sada pokazale najviše, i može da se kaže da su večeras opravdali očekivanja i odigrali dobar duel u Ljubljani. FMP je pružio muški otpor favorizovanim Zmajevima i pao u poslednjim minutima - 93:89. Odlična utakmica u Stožicama.

Cedevita je većim delom utakmice imala inicijativu, FMP se vraćao dobrom igrom ispod koša, prišao u potpunosti u poslednja dva minuta utakmice trojkom Đokovića uz faul, ali je potom napravio grešku u dodavanju u sledećem napadu, Mekintajer je pogodio i tu je bio kraj, uprkos sjajnoj trojci Jeremića iz okreta.

Izabrane vesti

Mekintajer je dao 21 poen, a Boutrajt je dodao 15. Kod FMP-a je Đorđević ubacio 17, a Jeremić 11.

Možemo reći da je to od samog starta bila vrlo zanimljiva utakmica, čak i atraktivna uz zakucavanja, dve uzastopne blokade Pecarskog, ali uz malo slabiji procenat šuta. FMP je imao snagu u tome što je veliki broj igrača davao doprinos, a može se reći da je Cedevita Olimpija upravo tako odgovorila.

Sa poenima Simonovića, Krušlina, Blažiča i Miler Mekintajera Cedevita je uspevala da drži prednost i u samoj završnici prvog poluvremena da dođe do šest poena prednosti - 45:39. To je značilo da je tim Slavena Rimca u drugom poluvremenu imao ulogu favorita pre svega zbog dobre ofanzive, a manje zbog snažne odbrane.

Kao da je taj dobar finiš prvog poluvremena dao krila Cedeviti koja je dala po gasu na startu drugog dela i brzo otišla na 10 poena razlike posle odlične igre Jake Blažiča koji je trojkama odlepio svoj tim na malo sigurniju razliku. Tu se očekivala reakcija FMP-a.

Daleko od toga da je tada utakmica bila prelomljena, to je FMP znao, povezao nekoliko dobrih napada koje je završio u reketu preko Tejića i Đorđevića i tako se vratio u egal meč. Boutrajt je trojkama ubio u pojam malo mladi tim FMP-a i tako je Cedeviota na ulasku u poslednju deonicu imala 73:63.

Vratio se FMP i na dva poena zaostatka, ali nije imao snage za preokret...

ABA LIGA, 7. KOLO

Subota

Igokea - Budućnost 72:83
/Von 20 - Ivanović 18/

Cedevita Olimpija - FMP 93:89
/Miler Mekintajer 21 - Đorđević 17/

Nedelja

12.00: (3,50) Mega Bemaks - Primorska (1,45)
18.00: (1,17) Mornar - Zadar (5,50)
20.00: (1,80) Partizan - Crvena zvezda (2,15)

Ponedeljak

18.00: (1,55) Cibona - Krka (2,70)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara