Kampaco, Rudi i Ljulj (©Star Sport)
Kampaco, Rudi i Ljulj (©Star Sport)

Mursija propustila šansu, Rudi na oproštaju od Madrida doveo Real nadomak titule

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 22:44

Blankosi poveli sa 2-0 u finalnoj seriji, živa legenda Blankosa odigrala verovatno poslednji meč u Vizink Centru

Imali su košarkaši Mursije priliku da u prvom meču naprave možda senzacionalni korak napred ka tituli prvaka Španije i da se Real Madrid nije raspucao do kraja ko zna šta bi bilo. Izgleda da je najbolju šansu za brejk Mursija propustila upravo u tom prvom duelu jer su Blankosi stigli nadomak titule posle trijumfa rezultatom 79:63 (18:15, 22:15, 17:22, 22:11).

Emotivno veče za madridsku publiku. Na tribinama su se vijorili dresovi Rudija Fernandeza u znak poštovanja prema asu koji završava igračku karijeru posle kvalifikacija za Olimpijske igre ili, očekuje se, u Parizu. Iako uvek postoji šansa da Mursija dobije naredna dva meča i vrati seriju u Madrid, u ovom trenutku realnije izgleda da Kraljevići dobiju jedan od dva meča i Rudiju za oproštaju od kluba podare titulu, kad već nisu mogli i evrokrunu.

Izabrane vesti

Nije ekipa Sita Alonsa izgledala loše ni večeras, samo je ranije ostala bez šanse za eventualni brejk. Gosti su se solidno držali veći deo utakmice, imali tanku nadu sredinom poslednje četvrtine da eventualno uhvati priključak kada su stigli na šest razlike (58:64) posle vezanih slobodnih bacanja Hauarda Sent Rosa, ali od tog momenta na parketu je maltene postojao samo jedan tim – Real Madrid.

Već u sledećem napadu Vensan Poarje je vratio na osam razlike uz šest minuta na semaforu i pokrenuo seriju 13:3 koju su kompletirali Ćaćo Rodrigez polaganjem, te Mario Hezonja i Rudi Fernandez trojkama i Edi Tavares vezanim koševima čime je Real otišao na ogromnih +16 (77:61) i završio kompletan posao.

Mursiju je 'ubilo' to što ništa nije mogla da pogodi u drugoj polovini odlučujuće deonice. Kao da su se skamenile ruke gostujućim igračima, što je Real Madrid iskoristio da rutinski ode na bezbednu udaljenost i došao na prag nove titule. Važnu ulogu odigrao je Rudi Fernandez koji je u presudnih deset minuta ubacio osam poena.

Na kraju je Rudi bio najefikasniji sa 14 poena i šest skokova za nešto više od 14 minuta na terenu, dok je poen manje ubacio Džanan Musa. Valter Tavares je imao osam poena i 12 uhvaćenih lopti, od toga pet u napadu. Kod Mursije Dastin Sleva je imao 13 poena i pet skokova, dok je Rodion Kuruc ubacio 11 poena.

Prvu šansu da overi titulu Real će imati u sredu pred navijačima Mursije.


tagovi

KK Real MadridKK MursijaRudi FernandesValter TavaresDžanan MusaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara