Mršić ostaje selektor Hrvatske, ali napušta klupu Zadra da ne bi „sedeo na dve stolice“

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.07.21. | 23:20

HKS nije smenio selektora koji nije uspeo da odvede Hrvatsku na Olimpijske igre

Veljko Mršić ostaje hrvatski košarkaški selektor, odlučeno je na trosatnom sastanku u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza, javljaju Sportske novosti.

Sastanku su prisustvovali Stojko Vranković, predsednik HKS-a, Nikola Rukavina, potpredsednik HKS-a, Dino Rađa, predsednik Stručnog saveta HKS-a, Josip Vranković i selektor Veljko Mršić.

Izabrane vesti

"Odluka je da Veljko Mršić ostaje selektor, njegov ugovor traje do završetka Evrobasketa. Veljko je napravio dosta dobrih stvari kroz kvalifikacije za Evrobasket i to je činjenica. Kao što je činjenica da poslednji turnir u Splitu nije dobar i da je sve to došlo u lošem momentu. Međutim, Mršić se kvalifikovao za Evrobasket. Uz igrače, njegova je zasluga najveća, kao što se moraju uzeti u obzir i neke objektivne okolnosti. Mi smo zadovoljni kako je reprezentacija izgledala i kakva je bila atmosfera na kvalifikacijama za Evrobasket i želimo da se to ponovi u kvalifikacijama koje nas čekaju", rekao je Vranković i napomenuo kako su Mršić i Rađa izgladili nesporazume.

Dodao je da nije bilo ni pitanje hoće li Mršić ostati na klupi nacionalnog tima.

Ali, Mršić će morati da napusti klupu Zadra.

"Uzeo je sa Zadrom duplu krunu, ali je činjenica da je teško sedeti na dve stolice. O tome smo i razgovarali na sastanku, pa je tu pao dogovor da nastavi dalje isključivo samo s reprezentacijom", rekao je Vranković.


tagovi

Veljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara